Aşgın "Arasta Projesi bir an önce bitirilecek"

ÇORUM 9 Mayıs 2019 11:50
Videoyu Aç Aşgın "Arasta Projesi bir an önce bitirilecek"
A
a

Çorum Belediye Başkanı Aşgın, “Amacımız buradaki ahilik geleneğinin yaşatılması ve kültürel dokunun korunması. Proje kapsamında yaklaşık 27.000 m² alanda, Ulu Camii çevresi, Dikiciler Arastası, Çöplü Arastası, Kilise ve Taşhanı (Eski Cezaevi) kapsayan alanda 478 parselde sağlıklaştırma yapılması planlanıyor” dedi.


ARASTA PROJESİ BİR AN ÖNCE BİTİRİLECEK

Çorum Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer oda üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yapılacak işlerde oda olarak ellerinden ne geliyorsa destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Çorum Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer, “Öncelikle hayırlı Ramazanlar diliyorum. Yeni göreviniz şahsınız ve Çorum adına hayırlı olsun. Esnaf olarak aldığınız kararlarda destekçiniz olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aşgın, kendisin de esnaf kökenli olduğunu hatırlattı. Bu yola çıkarken Çorum’un tarihi mekanlarını ihya edeceklerini söylediklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Arastanın sağlıklaştırma projesi bizden önce başlanılmış bir proje. İnşallah bu projeyi gerçekleştirmek bize nasip olacak. 16 Nisan 2019 tarihinde arastanın aslına uygun olarak sağlıklaştırılmasına yönelik projenin çizim işi ihalesini gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalayacağız. Firma çalışmalarını belediyemize kurul onayı hariç 450 günde teslim edecek” dedi.

AMACIMIZ YIKMAK DEĞİL YAPMAK

Çöplü ve Dikiciler Arastasına özel önem verdiklerini, yıkmak istemeyip güzelleştirmek için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Aşgın, “Amacımız buradaki ahilik geleneğinin yaşatılması ve kültürel dokunun korunması. Proje kapsamında yaklaşık 27.000 m² alanda, Ulu Camii çevresi, Dikiciler Arastası, Çöplü Arastası, Kilise ve Taşhanı (Eski Cezaevi) kapsayan alanda 478 parselde sağlıklaştırma yapılması planlanıyor” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam