Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, içerisinde 4 kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan (Kocaeli) havalanan ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait S-70B Sikorsky tipi helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirtildi.
Helikopterin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı Ceyhan ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğu ifade edildi.
Kazanın nedeninin Kaza Kırım Heyeti'nin incelemesi sonucunda belirleneceği kaydedildi. Açıklamada, ayrıca şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.
KOCAELİ VALİSİ GÜZELOĞLU
Öte yandan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe ilçesinde 12.25'te telsiz irtibatı kesilen ''S-70B Sikorsky'' tipi askeri helikopterin enkazına ulaşılmasına ilişkin, "Şu anda aldığımız ilk bilgiye göre de helikopterdeki 4 askeri personelimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ile enkazın bulunduğu Karaardıç mevkisine gelen Güzeloğlu, yetkililerden bilgi aldı. Güzeloğlu, bölgeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan kalkan Donanma Komutanlığına ait helikopterdeki 4 askeri personelin planlanan varış saatinde Konya'ya ulaşmaması üzerine arama çalışmaları başlatıldığını söyledi.
Kartepe ilçesinde bulundukları mevkide yürütülen çalışmalar neticesinde kurtarma ekiplerince helikopterin enkazına rastlandığı bilgisini veren Güzeloğlu, şöyle konuştu:
"Şu anda aldığımız ilk bilgiye göre de helikopterdeki 4 askeri personelimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun. Kazayla ilgili kaza kırım ekibi ve başsavcılığımızın araştırmaları devam ediyor. Askeri ve adli makamlar, gerekli incelemeleri yapacak. Milletimiz ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Allah, bir daha böyle acılar göstermesin."
Ekipler, enkazın bulunduğu bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.
Konya'ya eğitim amaçlı uçuş için Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra 12.25'te telsiz irtibatı kesildiği belirtilen askeri helikopterin bulunması için çalışma başlatılmıştı. Karaardıç mevkisinde helikopterin enkazına ulaşılmış, Genelkurmay Başkanlığı, Dz.Plt.Bnb.Deniz Akdeniz ve Dz.Plt. Ütğm.Çağrı Ceyhan, Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt'ün şehit olduğunu açıklamıştı.
AA
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET