Bahçeli: Millete sormanın hiçbir mahsuru ve sakıncası yok

Politika 18 Ekim 2016 13:40
Videoyu Aç Bahçeli: Millete sormanın hiçbir mahsuru ve sakıncası yok
A
a

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisini eleştiren CHP'ye çok sert cevaplar verdi.Bahçeli'den CHP'ye: Susun da alayınızı adam sansınlar dedi.

Bahçeli'den CHP'ye: Susun da alayınızı adam sansınlar
 

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine yönelik hakarete varan eleştirilerde bulunan CHP'ye sert sözlerle cevap verdi.

"Söz biliyorsanız söyleyin inansınlar, bilmiyorsanız susun da alayınızı adam sansınlar" diyen Bahçeli, Başkanlık'la ilgili olarak, "Millete sormanın hiçbir mahsuru ve sakıncası yok" dedi.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları şöyle:

"Geçen haftaki grup toplantımızda yeni anayasa değerlendirmesi tartışılmıştır. Başkanlık sistemine destek verip vermediğimiz gündemi işgal etmiş, niyet okucuları niyet okumuştur. Bereket versin biz ne dediğimizin bilincindeyiz.

Türkiye'de fiili bir durum vardı ve bu çözülmelidir dedim. Sayın Cumhurbaşkanı fiili başkanlık yapmaktadır. Ya Cumhurbaşkanı başkanlık yapmaktan vazgeçsin ki bizim için doğru olan budur. Bunları anlamayan varsa heceleye heceleye alfabeyi öğretmeye hazırım. AKP'nin başkanlık sistemiyle ilgili inadı sürecekse, o zaman karşınıza iki seçenecek çıkacaktır yorumunu yaptım.

Bir anayasa hazırlığı varsa, anlaşılan maddelerle TBMM'ye getirmelidir. Bu anayasa değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda ya 367'yi aşacaktır, ya da 330'un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. Bunun üzerine komut almışçasına sırayla saldıranlardan öylesine sözler duyuldu ki şaşırmamak imkansızdır. 'Stepne', 'baston', 'kurtarıcı meleği' dediler. Bindiğimiz dalı kestirdiğimizi uydurdular.

AKP'ye pas verdiğimizi dillerine doladılar. Ahmak ata binerse bey oldum sanırmış. Şalgam aşa girerse yağ oldum sanırmış. MHP'nin ne dediği bellidir. Hükümet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oyunlar, rejim krizine dönüşecektir. Ya fiili durum düzelsin, ya da fiili durum hukuki durum kazansın anayasa ihlalleri son bulsun. Biz ezelden ebede Hakkın yolunda, milletin yanındayız. Halkın partis olduğunu söyleyen CHP niye celalleniyor.

HDP'nin aparatı, PKK'nin sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. Hukuksuzluğun bir devlet kaybına yol açabileceğini vurguluyoruz.

CHP'li sözcülere ekran ve televizyonda saldırgan tutum takınanlara ne desek boş. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. Bunlar MHP'yi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Bölücüler, kendilerine aydınlıkçı diyenler birbirlerini göre göre duya duya zifte bulanmıştır. CHP'nin bu tuzağa düşmesi siyasi geçmişine haksızlıktır. İçleri çıpıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz yoktur.

Şartlar oluşursa aziz milletimize sorunların çözümü için müracaat etmekten vazgeçmeyiz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Gerekirse zahmet çekeriz, çileye katlanırız. Türkiye'nin siyasi istikrarı için üzerimize düşeni yaparız. MHP mevcut sistemin revize edilmesinden yanadır"

************************************************************

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,"Türkiye, Musul konusunda geride kalmamalıdır. Teksas'lı gelecek biz gelemeyeceğiz öyle mi? İstenen bu mudur? Biz üst akıl tanımayız, takmayız. Aklı olan varsa ya göle kaçsın yada kendisine saklansın. Tavsiyemiz budur. Türkiye'yi fanusa sokmak isteyenler boşuna heveslenmesin. Musul ve Halep bizim sorunumuzdur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Önüne geleni kapan, ardına geleni tepen, işine geleni öven sütü ve soyu karmakarışık olanlar milletimizi anlayamayacaklardır. Türk deyince yüzü asılan, nefesi daralan, dili damağına yapışan batılın yedekçileri ölüm kusmak için yarış içine girmişlerdir. Bunlar zulmü egemen kılabilmek için, yaylım ateşinden vazgeçmemiştir. Terörizm bu çerçevede kullanıma gelmiştir.

Zalimler terörle tükeneceğimizi sanıyorlar. Pes edeceğimizi, geri çekileceğimizi düşünüyorlar. Bu nedenle insani değerlerini tamamen aldırmış piyonlarla saldırıyorlar. Çok şükür bu aziz milletin şehitler tepesi boş değildir. Şehitler kervanına katılan evlatlarımız oldukça Türkiye sapasağlam duracaktır. Şehit haberleri hepimizi kahretmektedir. 9 kahramanımız geçen hafta şehit olmuştur.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam