
Yeni Anayasa referandumunun tarihi bir dönemeç olduğunun altını çizen Bozdağ, “Bugüne kadar anayasamızda 18 değişiklik yapıldı. 18 değişikliğin en önemlisi de bu. Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar hükümet sistemini ele alan ve değiştiren bir düzenleme yapılmadı. Türkiye’nin gerçekte önünü açacak ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak düzenleme oldu” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni sistemin bir değişim ve dönüşüm sistemi olduğunu ifade ederek “Şimdiki sisteme bakıyorsunuz siyasete gelen kişiyi Azrail götürene kadar kolay kolay kimse götüremiyor. Ama bu sistemde kaybeden hemen kaybolur. Çok başarılı olan, kazan kişiyi halk bir daha seçiyor ve oda 10 yıl sonra gidiyor. Çok başarılı olursa 10 yılda bir Türkiye’nin lideri ve siyasi kadroları değişecek. Bu, değişim, dönüşüm, dinamizm ve heyecan demektir. Türkiye’nin siyasetine ve yönetimine güç katacaktır. Kutuplaşmayı önleyecek bir sistemdir.” dedi.

Yeni sistemle birlikte güçlü liderlerin Türkiye’yi yöneteceğini, bu nedenle de hiçbir partinin zayıf birisini aday göstermeye cesaret edemeyeceğini kaydeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Aday olan kişinin, ahlakıyla, yaptıklarıyla, vatandaşla muhabbetiyle, karizmasıyla farklı olması lazım. Bu şekilde hangi aday kazanırsa sonuçta Türkiye kazanır. Çünkü böyle bir liderlik özelliğine sahip kişi milletini kucaklamasını bilir ve herkesin Cumhurbaşkanı olarak hizmet eder. Türkiye demokrasisi bundan sonra ahlaksız, hukuksuz, kirli, hem içerideki hesap sahiplerinin hem dışarıdaki Türkiye üzerindeki hesap kitap yapanların operasyonları ile değişmeyecek.”diye konuştu.

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET