Kabine bugün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanıyor. Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek toplantıda Bakanlar Kurulu’nun tüm üyeleri yeralacak. Saat 11:00’da yapılacağı açıklanan zirve için Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar, Saray’a 3 No’lu kapıdan giriş yapacak. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) oturumlarının yapıldığı salonda icra edilecek toplantıya saat 13:30’da öğle yemeği arası verilecek. Erdoğan liderliğindeki toplantı sonrası basın açıklamasını ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yapacak.
BEŞTEPE’DE İLK ZİRVE
Yeni Şafak’ın haberine göre, Turgut Özal’ın 7, Kenan Evren’in 4, Cemal Gürsel, Fahri Korutürk ve Süleyman Demirel’in 2’şer kez topladığı Bakanlar Kurulu’nu Erdoğan, göreve geldiği günden bu yana ilk kez kendi liderliğinde biraraya getiriyor. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek 6’ncı cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı’nın başkanlık ettiği son toplantı, 12 Mayıs 2000’de, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in görev süresinin bitimine 4 gün kala, Başbakan Bülent Ecevit’i veda ziyaretinin akabinde Başbakanlık Merkez Bina’da yapılmıştı. Bugün yapılacak toplantı, daha önce Çankaya Köşkü’ndeki zirvelerin dışında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşecek ilk toplantı olması yönünden de önem taşıyor.
DEV PROJELER MASADA
Masanın gündeminde ise dev projeler var. Başbakanlığı döneminde yatırım ve projelere büyük önem veren, çalışmaları da bizzat takip etmesiyle bilinen Erdoğan, projelerin geldiği son durumu ilgili bakanlardan bizzat dinleyecek. Meclis çalışmaları, çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele ve ekonomideki gelişmelerin de masaya yatırılacağı toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği bünyesinde oluşturulacak yeni başkanlıkların da konuşulması bekleniyor. Zirvenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine üyelerine Saray’ı gezdirecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...