Kabine bugün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanıyor. Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek toplantıda Bakanlar Kurulu’nun tüm üyeleri yeralacak. Saat 11:00’da yapılacağı açıklanan zirve için Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar, Saray’a 3 No’lu kapıdan giriş yapacak. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) oturumlarının yapıldığı salonda icra edilecek toplantıya saat 13:30’da öğle yemeği arası verilecek. Erdoğan liderliğindeki toplantı sonrası basın açıklamasını ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yapacak.
BEŞTEPE’DE İLK ZİRVE
Yeni Şafak’ın haberine göre, Turgut Özal’ın 7, Kenan Evren’in 4, Cemal Gürsel, Fahri Korutürk ve Süleyman Demirel’in 2’şer kez topladığı Bakanlar Kurulu’nu Erdoğan, göreve geldiği günden bu yana ilk kez kendi liderliğinde biraraya getiriyor. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek 6’ncı cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı’nın başkanlık ettiği son toplantı, 12 Mayıs 2000’de, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in görev süresinin bitimine 4 gün kala, Başbakan Bülent Ecevit’i veda ziyaretinin akabinde Başbakanlık Merkez Bina’da yapılmıştı. Bugün yapılacak toplantı, daha önce Çankaya Köşkü’ndeki zirvelerin dışında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşecek ilk toplantı olması yönünden de önem taşıyor.
DEV PROJELER MASADA
Masanın gündeminde ise dev projeler var. Başbakanlığı döneminde yatırım ve projelere büyük önem veren, çalışmaları da bizzat takip etmesiyle bilinen Erdoğan, projelerin geldiği son durumu ilgili bakanlardan bizzat dinleyecek. Meclis çalışmaları, çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele ve ekonomideki gelişmelerin de masaya yatırılacağı toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği bünyesinde oluşturulacak yeni başkanlıkların da konuşulması bekleniyor. Zirvenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine üyelerine Saray’ı gezdirecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Okullarda Yeni Dönem 7 Basamaklı Gü…
Yeşilay Çorum’da 23 Nisan’da Makam …
Çorum’da 23 Nisan Coşkusu Yaşandı!
TBMM’de Kabul Edildi"15 Yaş Altına …
Çorum'da Bugün Hava Durumu!
Çorum Belediyesi'nin 23 Nisan Kutl…
23 NİSAN’A ÖZEL SİNEMA KAMPANYASI
Merkez Bankası Faizi %37’de Sabit T…
Yeşilay Uyardı "Çocuklarda Dijital …
Mustafa Alagöz’den 23 Nisan Mesajı …
Çorum - Boğazkale’de Geleneksel “Çi…
Vali Ali Çalgan “Bu kadim şehrin il…
Çorum FK - Sakarya Spor Deplasmanı…
Çorum İl Sağlık Müdürü Olarak 3 Yıl…
Çorum’da Okullarda Güvenlik Önlemle…
Bir Nesil Neden Kopuyor? Aile Değer…
Çorum’da Velilerden Anlamlı Dayanış…
Çorum 102. Yaşında!
1. Lig’de Küme Düşen 4 Takım Netleş…
SAĞLIK-SEN Çorum’da Güven Tazeledi
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET