Başbakan'dan 'anayasanın ilk 4 maddesi' mesajı

Politika 15 Ocak 2017 00:45
Videoyu Aç Başbakan'dan 'anayasanın ilk 4 maddesi' mesajı
A
a

Başbakan Binali Yıldırım, "Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilmeyecek. ucuz polemiklerden herkes uzak dursu​n" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yıldırım'dan 'anayasanın ilk 4 maddesi' mesajı
 

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Yıldırım, "Anayasanın ilk 4 maddesinin teminatı AK Parti'dir. İlk 4 maddesinin değiştirilmesini teklif etmedik. 4 maddenin değiştirilmesini teklif edenle işimiz olmaz. Bu kadar açık ve nettir. Bunlar devletin temelleridir, olmazsa olmazıdırdedi.
 

Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

"İlk dört madde nedir? Madde bir devletin şekli, cumhuriyet. Madde iki, niteliği demokratik, laik sosyal hukuk devleti. Madde üç, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, bayrağının ay yıldızlı bayrak olduğu, marşının İstiklal Marşı olduğunu, dilinin Türkçe olduğunu, başkentin Ankara olduğu.

Dördüncü madde ise bu üç maddenin değiştirilemeyeceğini, değiştirilmesinin teklif edilemeyeceğidir. Dolayısıyla biz de teklif falan etmedik, edenlerle de işimiz olmaz. Bu kadar açık ve nettir. Bunlar devletin temelleridir. Devletin olmazsa olmazıdır.

10 yıldır Ak Parti ne diyor: Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Onun için öyle ucuz polemiklerden herkes uzak dursun. Bu maddelerin teminatı yüce Türk milleti ve Ak Parti iktidarıdır.”

"SAYIN BAHÇELİ BU KONULARI BENDEN DAHA İYİ BİLİR"

Başbakan Yıldırım, bu konuda Bahçeli ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine “Sayın Bahçeli ile görüşmedim. Görüşülecek bir şey yok. Sayın Bahçeli bu konuların ne olduğunu benden daha iyi bilir. Neyin değişip, neyin değiştirilemeyeceğini Sayın Bahçeli çok iyi bilir” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam