Başbakan Davutoğlu Ankara İl Kongersinde konuştu

Politika 21 Aralık 2014 13:03
Videoyu Aç Başbakan Davutoğlu Ankara İl Kongersinde konuştu
A
a

Başbakan Davutoğlu, Ankara 5. İl Kongresi'ne katılmak üzere Ankara Arena Spor Salonu'na geldi. Salona girerken partilileri selamlayan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, partililere karanfil dağıttı.

Partililer, Başbakan Davutoğlu'nu ellerindeki Türk, Filistin ve AK Parti bayraklarıyla büyük bir coşku ile karşıladı. Davutoğlu, partilileri selamlarken partililerle tokalaştı. Davutoğlu'nun salona girişi sırasında konfetiler patlatıldı.

Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yapıyor. Başbakan Davutoğlu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından kongrede partililere seslenecek. Kongrenin gerçekleştirildiği Ankara Arena Spor Salonu'nun tamamı doldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Selam olsun bu ülkede milli irade demokrasiyi hakim kılmak için Adanan Menderes'e selam olsun. 12 Eylül sonrası kararlı bir şekilde yürüyen Turgut Özal'a selam olsun. Milli iradeyş savunan Necmettin Erbakan'a selam olsun. Bütün Ankara'ya selam olsun.

- AK Parti davası için Ankara'da davamıza hizmet etmiş olan herkese selam olsun.

- Aziz Anakaralılar ve aziz milletimiz 28 Ağustos'ta bu salonda Türk demokrasisinin örnek bir kongresini yaptık o kongrede benim omuzlarıma büyük bir sorumluluk yüklendi. Bu sorumluluğu üstlendiğimde yeni Türkiye'nin bir inşa ve ihya dönemi olduğunu sizlerle paylaştım ve bunu dokuz başlıkta özetledik. Bu heyecan bu aşka bize birşey söylüyor AK Parti'de heyecen va aşk bitmez. Dokuz madde üzerinde durmuştuk ve 116 gün sonra bu dokuz maddede nereye geldiğimizi görelim.

- Birincisi özgüven devrimi 12 yıl önce piskolojik olarak çökmüş bir halktan küresel lider olmaya kararlı bir milli yürüyüş başlattık. Size ve milletimize verdiğimiz sözde kim ne yparsa yapsın yürüyüşümüz devam edecek. AK Parti ayakta iken kimse bu özgüveni yıkmaya müktedir olamayacaktır. Bu salondan bir kez daha haykırıyoruz milletle bütünleşmiş AK Parti kadroları geleceğe yürüeye devam edecektir. Bu güven hiçbir zaman kaybolmayacak.

- İkinci temel ilke milli birlik ve beraberlik dedik. Şimdi bakınız 28 Ağustos kongresinden sonra hemen il ve ilçe kongrelerine başladık. 28 Ağustos'tan bu güne 30 yakın ilimizde halkımızla buluştuk. Bu milletin herbir ferdi ile buluşmak için bir gün doğuda bir gün batıda olacağız. Sembolik olarak öyle tercihler yaıyoruzki bunu gösterelim. Aziz gençler size soruyorum millet yeis içindeyken Erzurum kongresi ile ayağa kalkan ecdadınız için ayağa kalkmaya hazırmısınız. İşte milli birlik ve beraberlik budur. Yine geçtiğimiz hafta Adana ve Nevşehir'deydik bu hafta ise Trabzon ve Rize'ye gittik. Heryerde aynı heyecanı görüyoruz başka hiçbir partinin yapamadığı hayal edemediğini bütün Türkiye'yi bütünleştiriyoruz. Biz 116 günde Anadolu'yu adım adım dolaşırken onlar Ankara'da başka oyunlar içine girmeye başladı. Biz bu ülkede eşit vatandaşlık bilincini hakim kılmaya devam edeceğiz. Çözüm sürecinde çok kararlı adımlar attık. Çözüm süreci için mekanizmalar kurduk yasalar çıkardık 6-7 Ekim'de vandallar büyük şehirlerimizi bir şiddet sarmalına sokmak istediler ve zannettilerki bunun esiri olacağız olmadık iç güvenlik yasasını çıkarmak için adım attık hem kamu düzenini hem de çözüm sürecini yürüteceğiz. Çözüm süreci konusunda kim adım atarsa onun yanında olacağız. Onların yaktıkları yıktıkları mekanlarda biz gül yetiştireceğiz. Bu çerçevede gerekli adımları attık bu tahribattan zarar gören bütün vatandaşlarımızın zararını tanzim ettik. Başta Yasin Börü olmak üzere katledilmiş bütün datandaşlarımızın hesabını sormaya devam edeceğiz. Herkes bilsinki bu topraklarda vatamdaşlarımızın saçının bir teline dahi dokunan hesabını verecektir. Öte yandan çözüm sürecindeki kararlığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın dilini kültürünü koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Yine bu çerçevede Alevi Sunni çatışması çıkarmak isteyenlere karşı Tunceli'ye giderek Alevi vatandaşlarımıza seslendik birkez daha sesleniyorum bizim kültürümüzde ayrım olmamıştır olmayacaktır. Milli birlik ve beraberlik yolunda aynı kararlılıkla yürümeye hazır mısınız?

- Üçüncü ve en önemlisi siyasi alanda yapacağımız resterasyondan bahsettik milli iradeyi her alanda hakim kılacağız. Hiçbir darbe girişimine izin vermeyeceğiz.

Kaynak : www.hitittv.com/DHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam