Başbakan Davutoğlu Kürkçü'ye, "İngilizce yerine keşke oy aldığınız Türk ve Kürt vatandaşların dilinden sorsaydınız.

Dünya 20 Nisan 2016 00:59
Videoyu Aç Başbakan Davutoğlu Kürkçü'ye, "İngilizce yerine keşke oy aldığınız Türk ve Kürt vatandaşların dilinden sorsaydınız.
A
a

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki konuşması sonrası soruları yanıtladı. HDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün İngilizce sorusuna Davutoğlu, tatlı sert bir yanıt verdi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki konuşmasının ardından soruları cevaplandıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü de sordu. 

Türkiye'ye yönelik katliam iftirası atan Ertuğrul Kürkçü, Başbakan Davutoğlu'na İngilizce olarak terör operasyonlarıyla ilgili soru yöneltince Davutoğlu, uzun ve sert bir yanıt verdi.

 

"İNGİLİZCE YERİNE TÜRKÇE SORSAYDINIZ"

Davutoğlu, Türkçenin AB dilleri arasına girdiğini hatırlatarak, "İngilizce yerine keşke oy aldığınız Türk ve Kürt vatandaşların dilinden sorsaydınız. Tarihte ilk defa bir Başbakan Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi'nde Türkçe hitap etti, sizden de bunu dilerdim." dedi.

Öte yandan Başbakan Davutoğlu Kürkçü'ye, "Türkçe düşünüp, Türkçe dinleyip anlamayı bilseydiniz, sorularınızın cevabının bu satırlarda olduğunu bilirdiniz."dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sayın Kürkçü'nün Türk başbakanına Türkçe ifade etmesini tercih ederdim. Kendisine oy verenler de daha memnun olurdu. Devletlerin vatanaşlarına karşı görevleri vardır. Bir devletin vatandaşlarına iki görevi vardır: güvenlik ve özgürlük.

İnsan onuru bu iki şey üzerine talimdir. çağdaş devletlerdeki temel mesele kamu düzeni olgusudur. Kamu düzeni olmadan devletler yaşayamaz. Gerilla diyerek meşrutiyet kazandırılmaya çalışılan PKK teröristlerinin kazdığı hendeklerin yanından okula gitmek zorunda olan çocuğu olsaydı, Kızılay'da katledilen kişilerden birinin akrabası olsaydı PKK'ya gerilla değil alçak bir terör örgütü derdi.

Ben burada son seçimde halkında yüzde 49.5 oy almış bir başbakan olarak bulunuyorum Halkıma bir söz verdim: Türkiye'nin her köşesi güvenli olacak. Kim yaparsa yapsın, yolara mayın döeşerse, bomba yüklü arabalara vatandaşlarıma saldırırsa onu durdurmak benim asli görevimdir ve bu mücadele her Türkyie vatandaşı kendini güvende hissedene kadar sürecektir.

Çözüm süreci ilan edildiğinde silahlar bırakılsaydı bugün başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Terör örgütü eylemere devam edecek, siz sdönüp bu operasyonların ne zaman biteceğini soracaksınız. Ama Türkiye'de herşey konuşulabilir.

TBMM'de istediğiniz ifadede bulunuyorsunuz. Sorularınızın cevabı bu satırların arasındadır. Türkiye'yi dinlemeyi bilseydeiniz, sorularınızın cevaplarını alırdınız."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam