BAŞBAKAN - Suriye'de yaklaşık 110 bin insan öldürüldü

Politika 14 Eylül 2013 18:28
A
a

CHP' ye seslenen Erdoğan, "Ana muhalefetin genel başkanı çıkmış savaşa hayır mitingleri yapacakmış. Sevsinler seni. Çanakkale'de savaşa hayır diyebildiler mi? Şuanda yüz binlerce insan öldüren diktatöre karşı birliktelik sesini çıkaranlar bu zulme ortak oluyor. Topluluk zalimlerle beraber olmadı." dedi.

SURİYE KONUSU

Bakınız Suriye'de yaklaşık 110 bin insan öldürüldü. Kardeşlerim bir diktatör var orda. Babasının varisi. Çünkü babası da 30 bin kişiyi öldürmüştü. Bu babasını da geçti. Dünya ne diyor 1700 kişi kimyasal silahla öldürüldü. Kitlesel silahları nereye koyuyortsunuz. 110 bin kişi kitle imha silahlarıyla öldürüldü. Bunları neden bir kenera koyursdunuz. Neticesi ölüm olan her şeyi sorghuya çekmek zorundasınız.

BM'nin daimi üyeleri üpe un seriyor. Gücü olanlar burada adım atmıyorlar. CHP'nin başkanı çıkıyor savaşa hayır mitingleri yapacakmış. Sen Çannakkale'de hayır diyebildin mi? O gün senin senin yanında demeyeceğim. bizim yanımızda suriyel, mısırlı kardeşlerimiz vardı.

Ta dünyanın öbür ucundan kandıraln ve ezan sesini duyduğunda saflarımıza geçen kardeşlerimiz vardı.

Türkiye birlik olması gerekir. Yüzbinlerce insanı öldüren, 7 milyon insanı süren bir adama ses çıkarmayanlar zuşme ortak oluyorlar. Bu topluluk zalimlerle beraber olmadı.

MISIR'DA YAŞANANLAR

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Mısır'da demokrasi askeri darbe ile yıkılmıştır. biz darebeyi yapanların yanında oalamayız. Biz Suriye ve Msıır halkının yanındayız. Zalimlerin, darbecilerin yanında değiliz. Dik duracağız, hakkın, halkın yanında olacağız.
 

"CHP'YE SESLENİYORUM, SANDIK NAMUSTUR"

Sandık demokrasinin namusudur. Bu meydanlarda ellerinde molotof kokteyli olan gençlere ve onun arkasındaki CHP'ye sesleniyorum. Demokraside sandık bu işin namusudur. Sen sandıktan netice alırsan seni alkışlarız.

Başka yollara girip bu milleti zorlamayın. Partimiz demokrasinin teminatıdır. Bunlar derdi başka darbe çağrısı yapıyorlar. Allah'ın izniyle burası ne mısır'dır ne Suriye'dir. Sandıktan çıkan sonuç takdire şayan bir ülkedir.

"RET, İNKAR POLİTİKALARI AYAKLARIMIZIN ALDINDA"

Sandıktan çıkan sonuca sahip çıkmak her partinin görevidir.  Kimin ne hesabı varsa sandıkta gömelidir. Sandık sonuçlarını ayaklar altına alma dönemi kapanmıştır. Halka rağmen iktidar mümkün değildir.

Milletin isteklerine, taleplerine kulak tıkama, sırt çevirme artık geri gelmemek üzere bitmiştir. Ret, inkar politikaları da ayaklarımızın altındadır.

Sevgili Adıyamanlılar bu topraklarda ne yaşadıkysak beraber yaşadık. Öyle durumlar oldu ki; kendi dilinizle annenizle bile telefonda konşamadık. Siz buda ne yaşadıkysanız biz de batıda onu yaşadık. Zulmün tonu farklıydı ama zalim aynıydı.

3 Kasım 2002 seçimleriyle birlikte bu zülme, ret, inkar teşebbüslerine, onu yürürlükte sokanlara son verdik.

"BEN KÜRDÜ KÜRT OLDUĞU İÇİN SEVMİYORUM"

Türk, Kürt, Çerkes, Boşnak, Arap, Gürcü hepsi bizim kardeşimiz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ben Kürdü Kürt için olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah onu da yarattığı için seviyorum. Bu kardeşliğimiz bozulmadığımız zaman bizi kimse yıkamaz. yıkamayacak Allah'ın izniyle.

Sünni - Alevi birdir ve kardeştir. 1071'den beri kardeşiz. Bu topraklar üzerinde ne sorun varsa tüm sorunları çözeceğiz. 11 yılda birçok mseleyi hal yoluna koyduk.

"TÜM ALEVİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"

Başbakanlıkları dönemlerinde buraya bir kez bile gelmeyenleri gördük. Bu kardeşiniz bu topraklara devamlı geliyor. Biz birbirimze kalplerimizi açtık. Sorunları geride bırakacağız. provakasyonlara gelemeyeceğiz. İpini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provakasyonlara gelemeyeceğiz.

Tüm alevi kardeşlerime sesleniyorum; CHP milletvekillerinin içinde olduğu bir senaryo sergilenmek isteniyor. Kan akması, gençlerin hayatını kaybetmeleri için planları uygulanıyor.

CHP'nin tarihinde genel başkanları da dahil kaç tane cemevi açılmıştır. Medyaya sesleniyorum, araştırın. Bir de AK Parti döneminde Tayyip Erdoğan'ın Belediye başkanlığı döneminde kaç tane çaılmış.

Bu desteği biz verdik. Bunlar daha Dersim'in hesabını veremedi. Şimdi ülkemi karıştırmak için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk oluşturmak istiyorlar. Tüm hukusuzluğa karşı mücadele edeceğiz. Siz bize neden oy verdiniz. Mal, can güvenliği için. Şu anki çalışmalar bu yöndedir. Herkes sabırlı, itidalli olmak zorundadır. Türkiye geçmişte yaşadığı acıları yaşamayacak.

"ACILARI YENİDEN YAŞATMAK İSTEYENLERİN OYUNLARINI BOZACAĞIZ"

Hale bakın; büyümede dünyada en öne geçiyoruz. Adamlar kahrından ölecek. Maraş'ın Çorum'un, Gazi Mahallesi'nin acılarını yeniden yaşatmak isteyenlerin oyunlarını bozacağız.

Türkiye'nin büyümesinden Türkiye'de kardeşliğin bozulmasını isteyenlere karşı bizde tavrımızı her zaman koruyyacağız. Başımızı asla öne eğmeyeceğiz. Aladatan da aldatılan da olmayacağız.

Benim başı açık başı örtülü kardeşim el ele omuz omuza yürüyecekler. Birbirlerimizin özgürlüklerine sahip çıkacağız.

Kaynak : ensonhaber.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam