BAŞBAKAN ÇEVRECİLER'LE GÖRÜŞECEK, ÇAPULCULARLA DEĞİL

Güncel 10 Haziran 2013 21:30
A
a

Eğer konu insan hakları, çevre duyarlılığı ve demokrasi ise bunları muhataplarıyla konuşmayı gerçekten isteriz. Sayın Başbakanımız bazı gruplara sanırım Çarşamba günü için randevu verdi.

Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantı yaklaşık 6,5 saat sürdü.

Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan satır başları:

- Hükümet olarak Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili bir müzakere açtık. Alınması gereken tedbirler sayın Başbakanımız tarafından ilgili arkadaşlarımıza iletildi. Bildiğiniz gibi hafta sonu Ankara ve İstanbul'da legal mitingler yapılacaktır. Bu mitinglerde de sayın Başbakanımız bu olaylar başladığından bu yana geçirdiği safahatı anlatacaktır.

- Taksim'de ve Kızılay'da gruplar zaman zaman toplanmakta. Bir takım aşırı gruplar ve illegal örgütler de bu toplantıları bahane ederek çevreye zarar vermektedir. Ambulanslardan tutunuz, polisimizin kullandığı araçlara ve özel araçlara kadar büyük bir tahribat gözlenmektedir. Giderek azalmaktadır ama bu sürede can kaybı ve yaralananlar olmuştur. Türkiye bunu yaşamamalıydı. Olaylara neden olan gerçek sebebi az çok biliyoruz.

- Türkiye'de artık yasadışı eylemlere kesinlikle izin verilmeyecek ve bunlara karşı gerekenler yapılacaktır. Eğer konu insan hakları, çevre duyarlılığı ve demokrasi ise bunları muhataplarıyla konuşmayı gerçekten isteriz. Sayın Başbakanımız bazı gruplara sanırım Çarşamba günü için randevu verdi. Onlara işin gerçeği anlatılacaktır. Halkımızın huzur ve güvenlik içinde olması için gereken mücadeleyi sürdüreceğiz.

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam