BAŞBAKAN ERDOĞAN ÜSTÜ KAPALI MÜSİAD'I ELEŞTİRDİ

Politika 27 Nisan 2013 13:51
A
a

Erdoğan bir avuç sermayeyi üstü kapalı eleştirdi! Başbakan Erdoğan MÜSİAD Genel Kurulu'nda tekelleşen bir 'avuç zengini' de üstü kapalı eleştirdi.

Çözüm süreci ile ilgili CHP ve MHP'yi fıkrayla tiye aldı. İki partiyi de İşçi Partisi'nin kuklası ilan eden Erdoğan, MÜSİAD, TUSKON ve TÜSİAD'ı doğuya yatırıma çağırdı.

Burada  kendi imkanları ile ayakta olanlar alkışlanacak olanlardır. Bu ülkede öyleleri kimilletin emeğinden istifade ettiler. Vergilerden istifade ettiler.Menfaatleri söz konusuolduğunu milletin yanında değil karşısında yer aldılar. Özgürlüklerin değil kısıtlamaların yanında durdular. Serbest piyasanın değil içe kapanmanın taraftarı oldular. Tekel hale geldiler. Normal şartlarda sermaye özgürlüklerin yanında durur. Hukukun açıklığın sivilliğin yanında durur. Esasen bu duruş çıkarlarının gereğidir. Ama bizde bir kısım sermaye farklı yerde yer aldı. BUnun karşılığını da krediler yoluyla fazlasıyla aldılar... İşte siz MÜSİAD bu çarka çomak soktunuz... Siz bugüne kadar onlar yedi şimdi biz yiyeceğiz diyerek ortaya çıkmadınız. Siz millet, vatan dediniz. İnsan, demokrasi, hak, hukuk dediniz... Siz elit tabaka, bir avuç zengin kazansın demediniz... Sonuçta hak galip geldi,...

Sadece terör değil karanlık bir devir de sona erecek

Erdoğan Çözüm Süreci  ile Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında olduğunu vurguladı. Erdoğan "Türkiye son derece önemli bir süreçten geçiyor. Burada şu ya da bu parti diyemeyiz.. Konuşmak yerine sessizliği tercih edenler var. Yasaklar konusunda teşvik edici açıklamalar yapanlar var. İmamhatiplerin, meslek liselerinin kapatılması konusunda emeklerinin yüzde 1'ini ortaya koymuyorlar. Bu sürecin sonunda kazanan millet olacak. Bu toprakların işvereni olacak. Ama onlar için 76 milyonun kazanması önemli değil... Hükümet olarak 2002 yılından itibaren sosyal restorasyon sürecini başlattık. Ama takdir edersiniz ki bu süre altyapının düzeltilmesi ile mümkün. Sosyal sorumluluğu vatanın her köşesine ulaştırmakla sorumluyuz. Sadece burs vermek gıda paketi dağıtmak olmaz." dedi. 

Süreçle sadece terörün sona ermeyeceğini yanı sıra karanlık bir devrin de kapılarının kapanacağını söyledi. Erdoğan "Türkiye'nin makus tarihi değişecek. Türkiye yeni bir sürece yeni bir geleceğe yürüyecek.. 23 Nisan 1920 ve 1923'teki o ruhla o heyecanla kucaklaşmasıdır. Bugün geçmişe kıyasla çok daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti var. 10 yıl önce her alanda nasıl bir Türkiye vardı şimdi nasıl bir Türkiye var?  Marifet iltifata tabidir." dedi.

Atatürk döneminde yasaklandı

Yeşilay'daki konuşmasına da değinen Erdoğan "Türkiye'nin parlementosunda Atatürk zamanında ilk çıkan yasalardan biri. Çıktıktan 4 yıl sonra ittifakla çıkan bu  yasanın önünü açıyorlar... İşte Atatürk'ten sonra birayı milli içki yaptılar. İlaçlarla kısırlaştırma süreci açtılar. Hemen laiklik düşmanı ilan ettiler karşı çıkanları. Ben milletimin çoğalmasını istiyorum onlar azalmasını istiyor. Diyorlar ki eğitimsiz nesilden ne olur? Bu ülkede en zenginlere eğitimlere bakın kaç çocukları var 1 veya 2... ekonominin en temel unsuru insandır. İnsan varsa, üretim, tüketim vardır. İnsan varsa başarı vardır." dedi.

"Türkiye böyle giderse 2040'ta yaşlılar milleti arasına girecek." diyen Erdoğan sözlerini "Bu milletin nüfusunun artması lazım. Bu milletin nüfusunun artması için de bana dedim milli içki olarak ayranı öğütledi. Biz Anayasanın 58. maddesi gereği bir devlet olarak ne yapılması gerekirse onu yapacağız.. Üniversitede kafeteryada içki satılıyor. Böyle şey olur mu eline bilgisayar alacak yerde döner bıçağı alıyor. Neden kafa kıyak çünkü!" şeklinde sürdürdü.

Terör bittiğinde "Güzel" olacak

"Bu ülkede Türkiye'nin tamamında anneler derin bir oh çekiyor." diyen Erdoğan "Eskiden ekranlardan bakıyordunuz dağ gibi anneler haber verildiğinde dağ gibi anne baba yere düşüyordur. Denizli'de bir anne diyor ki keşke bu süreç 6 ay önce başlasa da oğlum şehit olmasaydı. Ah annem ah biz bu süreci 2002'de başlattık ama neler çektik neler. Bugün kanlı odaklarla çok ciddi mücadele verdik ve hedefe çok ama çok yaklaştık. Sabotajlara tahriklere karşı ihtiyatı elden bırakmış değiliz." dedi.

Terör bittiğinde ne olacak sorusuna da cevap veren Erdoğan "Bize sürekli terör bitince ne olacak diye soruyorlar. Terör bittiğinde "Güzel" olacak. Ölüm haberlerinin olmadığı sabahtan daha iyi ne olabilir. Her gün insanları karamsarlığa iten haberler olmayacak inşaallah.. Silahlar olmadan her sorunu konuşarak çözüme kavuşturmadan çalışlmaya devam edeceğiz. Bu süreci kalıcı barışa taşımak için herkesin bu süreci var gücü ile desteklemesini istiyorum. Sadece MÜSİAD'dan değil tüm kesimlerden bu çözüme omuz vermelerini rica ediyorum. Gün sinsi sinsi izleyip duruma göre hal alma, sürece karşı kendi karşılığını üretme günü değildir. Biz bu sürece muhalefetin de dahil olması için kapıları ardına kadar açtık. Türkiye'de kardeşliğin tarihi yeniden yazılırken kimse dışarıda kalmasın.." dedi.

CHP VE MHP'YE FIKRALI CEVAP

Erdoğan konuşmasında , CHP'nin "Başbakan neden susuyor sorularına da fıkrayla cevap verdi. Erdoğan "CHP Genel Başkanı bilmediğimiz bir sürecin içinde olmayız diyor. CHP'de kimse bilmiyor görmüyor duymuyor. Hocanın biri camide vaz veriyor ama sürekli cemaatin bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Cuma günü hutbeye çıkmış sormuş "bugün ne anlatacağımı biliyor musunuz" diye. Cemaat "hayır" demiş. Hoca da "nasıl olsa anlatsam da bir kulağınızdan giriyor diğerinden çıkıyor" diyor. Bir sonraki hutbeye çıktığında cemaat sözleşiyor. Hoca sorduğunda "evet biliyoruz" diyorlar. Hoca bu kez "biliyorsanız anlatmaya gerek yok" diyor. Bir sonraki hata hoca yine soruyor bu sefer cemaatte sözleşmiş yarısı "evet" yarısı "hayır" diyor. Bu durumda da hoca "bilenler bilmeyenlere anlatsın" diyor. MHP Genel Başkanı sokakları terörize ediyor. Süreci biliyorum diyor. Madem öyle CHP Genel Başkanına da anlatsınlar.. Eğer ikisi de bilmiyorsa Akil Adamlar var gitsin onlardan dinlesinler..." diyor.

CHP VE MHP, İşçi Partisi'nin kuklası oldular

Silivri cezaevinde yatanlarla ilgili CHP ve İşçi Partililer tahrik ediyorlar. Bunların hukuk devletinde vekil olma durumu yok. Bunları yargı yoluyla içeriden çıkaramayanlar, vekil yapmak yoluyla çıkarıyor. Bunu MHP,CHP ve BDP de iyi biliyor. Bu ülke hukuk devletidir. Bunun üstünlüğünü tartışmayız.

Akil adamları CHP ve İşçi Partililer provoke ediyor ve MHP de bunlara eşlik ediyor. Ayrıca İşçi Partisi Lideri'nin terör örgütü lideri ile görüşmesinin akıl vermesinin görüntüleri hala hafızalarda. İşçi partisi bir elinde CHP bir elinde MHP ikisini de oynatıyor. İşçi Partisi adeta MHP'yi yedeği haline getirdi. Merhum Türkeş'e gönül verenlere sesleniyorum. MHP'yi İşçi Partisi'nin yedeği yapan bu Bahçeli ve Ekibini iyi tanıyın. MHP'nin hiçbir kaygısı gerçekçi değildir. Mevcut yönetimin tek arzusu şehitler üzerinden istismarın sürmesini istiyor.

Bu sürecin kalıcı olabilmesi için MÜSİAD'ın da diğer STK'ların da samimi gayret göstermesi arzumuzdur. MÜSİAD üyelerinin şimdiden Doğu ve Güneydoğu'da yatırımlar yapmak için gittiğini duyuyorum memnun oluyorum. TUSKON'dan da bekliyorum. TÜSİAD'dan da bekliyorum. En büyük teşvikler oralarda. Bu girişimler bölgede barışı kalıcı hale getirecektir. Tüm Türkiye'nin ekonomisini yeni baştan inşa etmek zorundayız...

Yıllardır Cudi Dağı'ndan çiçekler toplamak Ağrı'da piknik yapmak, Fırat ve Dicle kıyılarından piknik yapmak istiyorduk. Bu yolda göstereceğiniz tüm çabalar adına milletimiz adına teşekkür ediyorum.

 

Kaynak : www.haber7.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam