BAŞBAKANI KIZDIRAN GAZETECİLER

Politika 6 Mart 2013 05:35
A
a

BDP milletvekillerinin İmralı ziyareti sonrası, Türkiye görüşme tutanaklarını yayınlayan Milliyet'in haberiyle çalkalandı. Başbakan Erdoğan, Balıkesir'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Eğer gazetecilik buysa batsın böyle gazetecilik" dedi.

Milliyet'te İmralı tutanakları krizi

Derya Sazak bugün gazeteye neden gitmedi?

 
Milliyet'te İmralı tutanakları krizi
05.03.2013 - 12:05
  

BDP milletvekillerinin İmralı ziyareti sonrası, Türkiye görüşme tutanaklarını yayınlayan Milliyet'in haberiyle çalkalandı. Başbakan Erdoğan, Balıkesir'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Eğer gazetecilik buysa batsın böyle gazetecilik" dedi.

SAZAK, DEMİRÖREN'LE GÖRÜŞTÜ

Milliyet'te yayınlanan İmralı tutanakları gazetede de deprem etkisi yarattı. Medyatava'nın haberine göre, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, dün akşam saatlerinde Erdoğan Demirören'le görüştü. Ve o görüşmenin ardından gazeteden ayrıldı.

DAVETE KATILMADI

Bu gelişmenin ardından Sazak, dün akşam Demirören'in Vatan ve Miliyet'in köşe yazarları ile yöneticilerine verdiği özel davete de katılmadı.

PATRON İKİ YAZARI İSTEMİYOR

Davete katılmayan Sazak'ın bu tepkisinin arkasında İmralı tutunaklarıyla başlayan kriz var. Fakat bir önemli neden daha var: O da gazetenin iki önemli yazarı Hasan Cemal ve Can Dündar'ı, Yıldırım Demirören'in istememesi.

CEMAL'İN YAZILARI 3 GÜNDÜR YAYINLANMIYOR

Zaten Hasan Cemal'in 3 gündür yazılarının yayınlanmaması da iddiaları perçinliyor. Ve bir detay daha; bugün Milliyet yazı işleri toplantısını Tahir Özyurtseven yönetti.

PATRONLA TOPLANTI

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, gazete patronajının müdahalesi sonrası bugün saat 13.00 sularında gazetenin Ankara temsilcisi Fikret Bila ve patron Erdoğan Demirören'le toplantıya girdi. Toplantı saat 14.00'da sonlandı.

''İKİ YAZAR DİNLENDİRİLSİN''

Toplantıda patron Demirören'in Derya Sazak'tan Hasan Cemal ve Can Dündar'ı bir süre dinlendirmesini istediği öğrenildi.

Gerçekgündem'in edindiği bilgilere göre, Derya Sazak bu teklife sıcak bakmadı ve iki yazarla yoluna devam etmek istediğini kaydetti. Ancak Sazak ve Demirören ara çözüm olarak iki yazarı dinlendirmek noktasında anlaştı.

Derya Sazak toplantı sonrasında çalışma arkadaşlarına "Şimdilik uzlaştık" dedi.

HASAN CEMAL DE CAN DÜNDAR DA BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYOR

Ancak toplantıda konuşulanların Hasan Cemal'in kulağına gitmesi sonucu Cemal yakın çevresine tartışmalardan sıkıldığını ve gazeteye dönmeyi düşünmediğini ifade etti.

Can Dündar'ın da gazetede yazı yazmaya devam etmeye sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında.

HASAN PULUR'UN YAZISI SANSÜRLENDİ

Öte yandan Milliyet'teki sansür depreminden etkilenen sadece bu iki isim değil. Hasan Pulur'un yazısı da geçtiğimiz günlerde sansürlendi. Pulur sansürden rahatsızlığını yakın çevresine ifade etti. 


 
Kaynak : ensonhaber
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam