
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Sözcü gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk’ün Çorum ziyaretinin ardından Sözcü Gazetesinde çıkan “AKP’li Başkandan Sözcü’ye Dürüst Gazetecilik Plaketi” başlıklı yazısının gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle tekzip (yalanlama) yazısı gönderdi.
Çorum Olayları sırasında Hürriyet Gazetesi muhabiri olarak Çorum’da bulunan ve Çorum Olaylarının 39. Yıl dönümünde o yıllarda yaşadıklarını anlatmak için Çorum’a gelen yazar Saygı Öztürk’ün Çorum Belediyesini ziyareti esnasında konuşulan mevzuları ve kendisine Anadolu misafirperverliği gereği doğrultusunda hediye edilen Hitit Kursu’nu Sözcü gazetesinin 7 Temmuz 2019 Pazar günü yayınlanan sayısında habercilik etiği anlayışıyla bağdaşmayacak şekilde kaleme almasına ve çarpıtmasına Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tepkisiz kalmadı.
Konuyla alakalı hızlı bir şekilde tekzip metni hazırlandığını ve Sözcü gazetesine gönderildiğini ifade eden Başkan Aşgın, “Burada gerçekleşen ziyaretin, amacından saptırılarak siyasal popülizme alet edildiğini görüyoruz. Anadolu misafirperverliğimizin bir gereği olarak neredeyse belediyemize şehir dışından gelen her konuğa hediye ettiğimiz Hititlerin ve Çorum Belediyesinin sembolü olan Hitit Kursu bir plaketmiş gibi lanse edilerek kamuoyu yönlendirilmeye çalışıldı. Hitit Kursu asla bir plaket değildir. Kaldı ki, en dürüst gazeteler seçmeleri falan yapmadık, kimseye de bu konuda bir plaket vermedik. Eğer verseydik bu plaket Sözcü’nün olmazdı. Sözcü bu sorumsuz yayıncılık anlayışıyla dürüst ve basın etiğine uygun bir yayıncılık politikası izlemediğini bir kez daha ispat etmiş oldu” dedi.
Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız
Konuyla alakalı yasal sürecin başladığını belirten Başkan Aşgın, avukatları aracılığıyla tekzip yazısını Sözcü Gazetesine noter aracılığıyla gönderdiklerini ifade etti. Başkan Aşgın, tekzip metninin 5187 Sayılı Basın Kanununun 14. maddesi ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9. maddesi gereğince belirtilen süre zarfında yayınlanmaması halinde konuyu adli mercilere intikal ettireceklerini söyledi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET