Başkan Zeki Gül, Kanal 5’e konuk oldu

ÇORUM 25 Eylül 2018 10:05
Videoyu Aç Başkan Zeki Gül, Kanal 5’e konuk oldu
A
a

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, uydudan yayın yapan Kanal 5’te, “Aydın Tufan ile Gündem Özel” programına konuk oldu...


Kanal 5 Ankara Temsilcisi Aydın Tufan’ın hazırlayıp sunduğu programda Belediye Başkanı Zeki Gül, devam eden projeler ve belediye hizmetleri, yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Gül, sunucu Aydın Tufan’ın gündemdeki konularla ilgili sorularını da cevapladı.

ÇORUM’U SEVİYORUM

Aydın Tufan’ın, Belediye Başkanı Zeki Gül’e ilk sorusu Belediyecilik serüveninin nasıl başladığıyla ilgili oldu. Başkan Gül ise; “Çorum’la ilgili bir tabir vardır; “havası sert, insanı merttir”, denir. Şehrimiz için her zaman yüreğimden bir şeyler kopar. Çorum’u seviyorum. Ailecek il dışına çıktığımızda Çorum topraklarını özlüyoruz. İnsanlarını özlüyoruz. Allah ülkemize milletimize, şehrimize zeval vermesin.

Ülkemizdeki sürdürdüğü gelişimi, Türkiye’de varsa bir zenginleşmeyi şehrimize yansıtmaya çalışıyoruz. Bu gelişmeleri, şehrimize yansıtmak bizlerin sorumluğunda. Bunu yapamazsak görevimizi tam manasıyla yerine getirmiş olamayız. Bir şehrin yolu, altyapısı, sokakları düzensizse, suyu rahatlıkla içilemiyorsa, kanalizasyonu ile ilgili büyük problemleri varsa oraya yatırım yapılmaz. Biz Çorum Belediyesi olarak şehrimizi büyük yatırımlara hazırlıyoruz. Bu amaçla da önemli yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” diye cevapladı.

Gündem Özel Programında Belediyenin Çorum’da yaptığı projelerden de söz eden Zeki Gül, çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

TASARRUF TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir nevi ekonomik savaşıyla karşı karşıyadır. Ülkemizdeki ekonomik etkilerden belediye ve Çorum halkı olarak biz de etkileniyoruz. Tasarruf tedbirlerimizi alıyoruz. Bunu halkımıza en az hissettirmek adına devletimizin çalışmaları devam ediyor. Biz de Belediye olarak bu devletimizin tedbirlerine katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Halkımızın en önemli yiyeceklerinin başında gelen ekmekle ilgili tedbirlerimizi aldık. Fırıncılar ile rekabet yaparak değil ekmek piyasasını dengede tutmak için Halk Ekmek Fabrikamızda ekmek üretimi yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi tasarruf tedbirleri alıyoruz.
 

Cumhurbaşkanımız bizim için en büyük örnektir

Yaptığımız çalışmalarımızda sevgiye muhtaç herkese sevgisini gösterdiği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim için en büyük örnektir. Sosyal Belediyecilikte hoş geldin bebek, evde temizlik hizmeti, engelli eğitim merkezi, gençlik merkezleri, kadın kültür ve sanat merkezleri gibi çok farklı alanlarda çalışmalarımız var. Ulu çınarlarımız başımızın tacı. Devlet ve devletin kurumları da bu hürmeti bir biçimde göstermeli. İhtiyaç olan hizmetleri, mümkün olduğunca büyüklerimizin ayağına götürmeliyiz. Biz de Çorum Belediyesi olarak yaşlılarımızın bakımını kendi evlerinde yapıyoruz. Neye ihtiyaçları varsa yerinde tespit ediyor, hazırlıyor ve ayaklarına kadar hizmetlerini götürüyoruz. Şu an evde temizlik hizmeti verdiğimiz 536 hane var. Bu hanelerde yaşayan 712 büyüğümüzün evinde ekiplerimiz ince temizliğinden tutun da -talep etmesi durumunda yemeğini yaptıklarımız da oluyor- çamaşırlarının yıkanmasına kadar kapsamlı temizlik hizmeti verdiklerimiz var. Mültecilerimize yardımlarımız devam ediyor. Muhacirlerimize Ensar olmaya devam ediyoruz. Kıyafet yardımı yapıyoruz. Her ramazan ve kurban bayramında çocuklarımıza kıyafet yardımlarımız sürüyor. Bakıma muhtaç insanlarımızı ele eteğe düşürmeden ihtiyaçlarını gideriyor olmanın duası inşallah sadrımıza şifa olur. Onların duasını alabilmek bize nasip olduğu için ayrıca hamd ediyorum.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam