BAŞÖRTÜ VEKİLE ÜÇ PARTİDEN DESTEK GELDİ

Politika 16 Ekim 2013 10:32
A
a

İç tüzük değişikliği ile Meclis’te başörtülü vekil için engel kaldırılıyor. AKP, BDP ve MHP’den düzenlemeye destek geldi

Demokratikleşme paketiyle kamu kurumlarında başörtüsü serbestliğinin getirilmesinin ardından Meclis’te İç Tüzük değişikliğine gidiliyor. Söz konusudeğişiklikle Meclis’te başörtülü vekilin önündeki engeller kalkacak. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İç Tüzük değişikliği için düğmeye bastı. İç Tüzük Komisyonu’nun üzerinde anlaştığı maddeler bayramdansonra masaya yatırılacak. Bu toplantıda başörtülümilletvekilinin Meclis’e gelmesinin önünü açacak olan değişikliğin de gündeme gelmesi bekleniyor.

AKP’nin yanı sıra başörtülü vekile MHP ve BDP sıcak bakıyor. CHP isesorunun İç Tüzük değil anayasal mesele olduğunu belirterek çekinceli davranıyor. BDP Hukuk ve İnsan Haklarından sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Meral Daniş Beştaş, partisinin başörtüsü konusundaki tutumunun netolduğunu ifde ederek, bunu aynı zamanda kadın Beştaş, kamuda da özel yaşamda da insanların kılık kıyafetiyle uğraşmanın doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: “Farklı sosyal kesimlerin farklı inanç gruplarının yaşam tarzının kılık kıyafetinin gündemi uzun süredir çok fazlaişgal ettiği görüşündeyiz. Gerçekten bu konudaki yaklaşım özgürlükçü bir yaklaşım olmalıdır. Erkekler aynı düşüncedeaynı inançta olmalarına rağmen sadece erkek oldukları, türban gibi bir problemleri olmadığı için kamuda hiçbirengelle karşılaşmadılar. Yani bu engel sadece kadınlara çıkarıldı. Sonuçta Meclis’e gelecek kadın veya şahsiyet,halkın oyu ile seçilecektir yani halk onu bilerek, tanıyarak gerek dğşüncesine, gerek inançlarına, gerekse siyasettarzına oy veriyor. Bunu türbanla eşitlemek doğru değil. Bu yüzden başörtülü bir milletvekili seçilirse o da diğer vekiller gibi Meclis’te yerini alır.” İç Tüzük toplantısına CHP adına girecek olan Grup Başkanvekili Engin Altay ise toplantınınamacının başörtüsü olmadığına işaret etti. Gelirse de böyle bir düzenlemenin anayasaya aykırı olacağını söyledi.

ANAYASAYA AYKIRI

Altay “Bu toplantı daha önce kurulan İç Tüzük Komisyonu’nun üzerinde anlaşamadığı 22 madde ile ilgili. Ancak butoplantı sanıyorum biraz amacından ve ekseninden sapıyor gibi. Toplantının amacı türban meselesi değil. Anayasanın başlangıç metninin 5’inci paragrafı ortadayken olmaz. Kamuda türban serbestisi de bence aynı şekilde anayasayaaykırıdır. Türban konusu gündeme gelirse öncelikle partinin yetkili organlarının alacağı karar çerçevesinde bizim bir tavrımız olur” dedi.

MHP’DEN TAM DESTEK

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İç Tüzük’ün yenidem düzenleneceğini ve başörtüsünü serbest bırakandeğişikliğe parti olarak bir tepkilerinin olmayacağını söyledi.

Taraf

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam