Bekiroğlu; “Almanya tarafından ülkemize karşı bir algı operasyonu yürütülmek istenmektedir

ÇORUM 3 Haziran 2016 17:48
Videoyu Aç Bekiroğlu; “Almanya tarafından ülkemize karşı bir algı operasyonu yürütülmek istenmektedir
A
a

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu açıklaması şu şekilde; Almanya'nın meclisten oyladığı bu tasarı her şeyden önce tarihte hoşgörüsü ile tanınmış Türk Milleti için büyük bir haksızlık ve tarihin saptırılmasıdır." dedi.

Bekiroğlu; “Almanya tarafından ülkemize karşı bir algı operasyonu yürütülmek istenmektedir. Bu tasarının Türkiye açısından hiçbir hükmü ve anlamı yoktur. Bu kararı en şiddetli şekilde kınıyorum. Parlamentolar tarihi hükümleri ve kararları vermek yerine politikalarını yapmakla yükümlüdür. 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da defalarca söylediği gibi "1915 olaylarının arşiv belgelerine dayanarak ve tarihi gerçeklerin aydınlatılması için 2005 yılında ortak tarih komisyonu kurulması çağrısında bulunduğunu, bugüne kadar ne Ermenistan'dan ne de soykırım tezini savunanlardan bu çağrıya olumlu bir cevap geldiğini söylemişti."

Bekiroğlu “Uluslararası hukukta tanımı açık ve kesin olarak yapılmış soykırım kavramının siyasi amaçlarla istismar edilemeyeceğini belirtti. Ermeni anlatısını tartışılmaz bir gerçek gibi dayatmaya çalışan, tarihi siyasileştiren politikanın arkasında ırkçılığa varan Türk ve İslam karşıtlığı ile Almanya’nın geçmişte insanlığa karşı işlediği suçlar ve bozuk soykırım sicilinin yattığını kaydetti.

Alman Parlamentosunun böylesine tarihi gerçeklerden uzak bir tasarıyı mecliste oylaması tarih adına utanç verici bir durumdur" dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam