Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, şehrin çeşitli noktalarına su ve mama kapları yerleştirdi
Çorum Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Hayvanlara barınaklarda sıcak bir yuva hazırlayan belediye, şimdi de yabani hayvanlar için şehrin belli noktalarına mama kapları yerleştirdi. Konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, açıklamada bulundu.
Konuyla ilgili olarak TV 19 mikrofonuna konuşan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, mama kaplarını 10 ayrı noktaya koyduklarını belirtti.
Turhan Candan, doğaya ve hayvanlara sahip çıkılmasının önemine değindi.Bahabey Çamlığı, Sıklık civarı ve çevredeki ağaçlık alanlar olmak üzere toplam 10 ayrı noktaya bu kapları yerleştirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, "Veteriner Müdürlüğü olarak şehrimizin kenar bölgelerinde özellikle ağaçlık alanlarda sokak hayvanlarının ve yabani hayvanların istifade edebilmeleri için mama kapları yerleştirdik. Şuanda 10 ayrı nokta da kaplar bulunuyor" dedi.
Belirli zaman aralıklarında bu kaplara su ve hayvan maması koyduklarını söyleyen Candan, "Bizim medeniyetimiz şefkat ve merhamet medeniyeti. Bu şefkat ve merhamet sadece insanlara yönelik değil. Bütün doğaya, hayvanlara da yönelik. Bizde Çorum Belediyesi olarak bu sorumluluğu taşıyoruz" dedi.
Çevre dostu, hayvan dostu ve doğa dostu bir belediyecilik yaptıklarını dile getiren Canan, "Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi bu hayvan mamaları. Çorum'da kent merkezindeki parklarda bu tip uygulamayı yapmadık. Bu kapları koyduğumuz bölgede hayvanlar yoğun olarak birikmeye başlıyorlar ve bir sonraki mamayı koyana kadar o bölgede bekliyorlar. Dolayısıyla böyle bir hayvan popülasyonundaki artışa sebep olmamak için biraz daha kenar alanlarda bu işlemi yapıyoruz. Böyle yaptığımız zaman yabani hayvanlarda gelip oradan istifade ediyorlar. Bundan sonrada ihtiyaca göre hayvan mama kaplarını yerleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.