Beşiktaş 3 - 1 Kardemir Karabükspor

Spor 10 Eylül 2016 23:43
Videoyu Aç Beşiktaş 3 - 1 Kardemir Karabükspor
A
a

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Kardemir Karabükspor'u konuk etti. Ev sahibi takım, Karabükspor'u 3-1 yenmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Kardemir Karabükspor'u 3-1 yenen Beşiktaş, Vodafone Arena'da oynadığı 5. lig maçından da galibiyetle ayrıldı.

Dolmabahçe'de ağırladığı rakibini Cenk Tosun, Ömer Şişmanoğlu ve penaltıdan Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 3-1 yenen siyah-beyazlılar puanını 7'ye yükseltti. İkinci yarının başında Traore'nin golüyle umutlanan Kardemir Karabükspor ise İstanbul'dan mağlubiyetle ayrılırken, 3 puanda kaldı.

Geçtiğimiz sezonun sonunda hizmete giren Vodafone Arena'da Bursaspor, Kayserispor, Osmanlıspor'u mağlup eden Beşiktaş, bu sezonki ilk iki maçında da Aytemiz Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor'a puan kaptırmadı. Beşiktaş ayrıca yeni stadında oynadığı iki hazırlık maçında Olympiakos ve Gaziantepspor'u da mağlup etti.

Vodafone Arena'daki 5 lig maçında toplam 17 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 5 gol gördü. Beşiktaş böylelikle Vodafone Arena'da 3,4 gol ortalamasına ulaştı.

Moral buldu

Beşiktaş, Kardemir Karabükspor galibiyetiyle gelecek hafta içi Benfica ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçı öncesi moral buldu. 

Maçın son bölümünde teknik direktör lehine tezahüratlarda bulunan siyah-beyazlı taraftarlar, müsabakanın ardından futbolcuları tribünlere çağırarak destekledi. Beşiktaş'ın maçlarından sonra geleneksel hale gelen "üçlü" diye tabir edilen tezahüratı Adriano yaptırdı.

Bu arada maçın 83. dakikasında yerini yeni transfer Aboubakar'a bırakan Olcay Şahan'a takım arkadaşları alkışla moral verdi. Siyah-beyazlı futbolcular ayrıca maç içinde girdiği pozisyonları değerlendiremeyen tecrübeli oyuncu için taraftarlardan da alkış istedi.

Diğer yandan transferin son günlerinde takıma katılan Vincent Aboubakar, 83. dakikada oyuna girerek Beşiktaş formasıyla ilk lig maçında görev yaptı.

Cenk Tosun boş geçmedi

Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçının 26. dakikasında siyah-beyazlı takımı öne geçiren Cenk Tosun bu sezonki üçüncü lig maçını da boş geçmedi. 

Ligin ilk haftasında Aytemiz Alanyaspor'a 2, Atiker Konyaspor filelerini de 1 kez havalandıran Cenk Tosun, Kardemir Karabükspor karşısında gol sayısını 4'e yükseltti.

Ömer Şişmanoğlu, 2,5 yıl sonra golle buluştu

Geçen sezonu Antalyaspor'da kiralık olarak geçiren Ömer Şişmanoğlu yaklaşık 2,5 yıl aranın ardından Beşiktaş formasıyla gol sevinci yaşadı.

Sürpriz bir şekilde Kardemir Karabükspor maçında görev alan ve 30. dakikada takımının ikinci golünü atan Ömer Şişmanoğlu, siyah-beyazlı takımdaki son golünü 7 Şubat 2014 tarihinde Gaziantepspor'a atmıştı.

Goller yerlilerden 

Beşiktaş'ın bu sezon Spor Toto Süper Lig'de yaptığı 3 maçta attığı gollerin tamamı Türk oyunculardan geldi. 

İlk 3 haftada 9 kez fileleri havalandıran Beşiktaş'ın gollerini Cenk Tosun (4), Olcay Şahan (2), Oğuzhan Özyakup (2) ve Ömer Şişmanoğlu kaydetti. 

BEŞİKTAŞ - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 3-1

Karşılaşma 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Dakika 90: Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave edildi.

Dakika 87: Tolgay Arslan'ın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Cenk Tosun sağ ayağıyla sert bir şut çekti ancak top doğrudan auta gitti.

Dakika 84: Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Olcay Şahan oyundan alınırken, Vincent Aboubakar yerine oyuna dahil oldu.

Dakika 82: Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un penaltı golüyle maçta durumu 3-1'e getirdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, sağ ayağıyla sol köşeye sert bir şut çekti ve penaltıyı gole çevirmeyi başardı.

Dakika 81: Beşiktaş penaltı kazandı. Ceza sahası içi sol çaprazında Dany Nounkeu, rakibi Tolgay Arslan faul yaptı ve hakem Serkan Çınar tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıya sebebiyet veren Dany Nounkeu ise ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.

Dakika 77: KDÇ Karabükspor üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Isaac Promise, Olafur Skulason'un yerine oyuna dahil oldu.

Dakika 75: Andre Poko, rakibi Gökhan İnler'e faul yapıyor ancak hakem pozisyonu avantaja bıraktı. Avantaja bırakılan bu pozisyon sonrasında hakem Serkan Çınar sarı kartını Andre Poko için kullandı.

Dakika 72: Sağ kanatta Dany Nounkeu, Tolgay Arslan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılan isim oldu.

Dakika 71: Kaleye uzak mesafeden Caner Erkin, sol ayağıyla şutunu çekti ancak top farklı bir şekilde kalenin üstünden auta çıktı.

Dakika 69: Cristian Tanase'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruş sonrasına altıpasın önüne gelen top kaleci Fabricio Agosto'da kaldı.

Dakika 66: KDÇ Karabükspor'da oyuncu değişikliği; İlhan Depe oyundan alınırken, Vladimir Rodic yerine oyuna dahil oldu.

Dakika 64: Kaleye uzak mesafeden Cristian Tanase şutunu çekti ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıktı.

Dakika 60: Beşiktaş oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Adriano Correia, Ömer Şişmanoğlu'nun yerine oyuna dahil oldu.

Dakika 57: Beşiktaş ilk oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Anderson Talisca oyundan alınırken, Oğuzhan Özyakup yerine oyuna dahil oldu.

Dakika 57: Dusko Tosic rakibi, Abdou Traore'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

Dakika 54: Ceza sahası içi sağ çaprazında İlhan Depe, pasının hemen yanındaki takım arkadaşı Andre Poko'nun önüne bıraktı. Poko, bekletmeden sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekti ancak kaleci Fabricio Agosto bu şutu kurtarmayı başardı.

Dakika 48: KDÇ Karabükspor, Abdou Traore ile farkı 1'e indirdi. Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Cristian Tanase geçti. Tanase'nin ön direğe gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmak istedi ancak top penaltı noktasının hemen yanındaki Dany Nounkeu'nun önünde kaldı. Dany, son anda savunmadan önce pasını ceza yayındaki Abdou Traore'ye attı. Traore, topu düzelttikten sonra sol ayağıyla şık bir plase vuruşu yaparak topu ağlarla buluşturdu.

KDÇ Karabükspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Valerica Gaman oyundan alınırken, Cristian Tanase yerine oyuna dahil oldu.

Hakem Serkan Çınar ikinci yarıyı başlatıyor.

Hakem Serkan Çınar maçın ilk yarısı bitiren düdüğünü çaldı ve mücadelenin ilk yarısı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile tamamlandı.

Dakika 35: Anderson Talisca, rakibi Barış Başdaş'a faul yaptı. Bu faul sonrasında Barış Başdaş rakibiyle girdiği münakaşa sonrasında sarı kartı gören bir başka isim oldu.

Dakika 32: Avantaja bırakılan pozisyon sonrasında Caner Erkin, Kerim Zengin'e yaptığı faul nedeniyle sarı kartı gören isim oldu.

Dakika 30: Beşiktaş, Ömer Şişmanoğlu ile farkı 2'ye çıkarttı. Fabricio Agosto'nun havadan gönderdiği topu orta sahada Anderson Talisca kafayla sol kanattaki Ömer Şişmanoğlu'nun önüne indirdi. Savunmanın markajından iyi kurtulan Ömer, ceza sahası içi sol çaprazından düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturmayı başardı.

Dakika 29: Sol kanatta topla birlikte süratle ilerleyen Iasmin Latovlevici ortasını yerden penaltı noktasının gerisine doğru yaptı. O noktada Abdou Traore topun gelişine yerden şutunu çekti fakat bu şut az farkla yandan auta çıktı.

Dakika 26: Beşiktaş, Cenk Tosun ile maçta 1-0 öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ortasını ön direğe doğru gönderdi. O noktada Ömer Şişmanoğlu'nu aşan top arka direkteki Cenk Tosun'un önüne geldi. Cenk, topun gelişine sağ ayağıyla yakın mesafeden şutunu çekerek fileleri havalandırmayı başardı.

Dakika 22: Olcay Şahan'ın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun, sol ayağıyla çok sert bir şut çekti fakat kaleye paralel giden top auta çıktı.

Dakika 21: Ceyhun Gülselam, rakibi Anderson Talisca'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

Dakika 13: Beşiktaş, köşe vuruşunu Caner Erkin ile kullandı. Caner'in, kale ağzına yaptığı ortasını kaleci Ahmet Şahin yumruklarıyla uzaklaştırdı.

Dakika 9: Gökhan İnler'in ceza yayı önüne gönderdiği pasına Anderson Talisca gelişine şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta çıktı.

Dakika 7: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderdi. O noktada Cenk Tosun rövaşata vuruşunu yaptı ancak kaleci Ahmet Şahin son anda topu kornere çeldi.

Dakika 1: İlk düdük geldi ve maça Beşiktaş başladı.

STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Serkan Çınar
SAAT: 21:15
YAYIN: Lig TV, Haber10 (canlı takip)

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan, Marcelo, Tosic, Caner, Tolgay, Gökhan İnler, Ömer Şişmanoğlu, Talisca, Olcay, Cenk Tosun
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

KARDEMİR KARABÜKSPOR: Ahmet, Kerim, Barış, Dany, Gaman, Latovlevici, Poko, Ceyhun, Skulason, Traore, İlhan
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor.


 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Kardemir Karabükspor ile Vodafone Arena'da yapılan maçta, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica karşılaşmasını düşünerek sürpriz bir kadro tercihinde bulundu. 

Siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13 Eylül Salı günü deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacağı maçı göz önünde bulunduran deneyimli teknik adam, ilk 11 tercihinde değişikliğe gitti. 

Güneş, kırmızı kart cezalısı Necip Uysal ve sakatlığı süren Aras Özbiliz'in yanı sıra Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Atınç Nukan'ı 18 kişilik kadroya almazken, Tolga Zengin, Adriano Correia, Oğuzhan Özyakup ve Vincent Aboubakar'ı yedek soyundurdu. 

Vodafone Arena'da ilk heyecan 

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden 5'i siyah-beyazlı formayla ilk kez lig maçında sahaya çıktı. 

Teknik direktör Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor maçında yeni transferlerden Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan İnler ve Anderson Talisca'ya ilk 11'de görev verirken, bu futbolcular Beşiktaş formasıyla ligde ilk kez mücadele etti. Adriano Correia ve Vincent Aboubakar ise yedek kulübesinde yer aldı. 

 

 

Atiker Konyaspor maçına göre 6 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Atiker Konyaspor'la 2-2 berabere kalan Beşiktaş, bu maça göre Kardemir Karabükspor karşısında ilk 11'de 6 değişiklik yaptı. 

Atiker Konyaspor maçının ilk onbirinde görev yapan Tolga Zengin, Andreas Beck, Necip Uysal, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Ricardo Quaresma'nın yerine Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan İnler, Ömer Şişmanoğlu ve Anderson Talisca forma giydi. 

Futbolculara sevgi gösterisi 

Beşiktaşlı taraftarlar başta yeni transferler olmak üzere bütün oyuncuları maç öncesinde tribünlere çağırıp destek verdi.

Taraftarlar, Tolga Zengin'in yerine kaleye geçen Fabricio Ramirez'e ise özel ilgi gösterirken, İspanyol kaleci tribünleri tek tek dolaşarak taraftarları selamladı.

Aytemiz Alanyaspor maçında kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle alınan cezadan dolayı doğu tribününün bir kısmında boşluklar dikkati çekerken, Kardemir Karabükspor maçını yaklaşık 35 bin taraftar izledi.

Öte yandan 21 Yaş Altı Ligi'nde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan maçta Beşiktaş, yeni transfer Oğuzhan Aydoğan (2) ve Muhammed Öztürk'ün golleriyle Kardemir Karabükspor'u 3-0 yendi. 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam