Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-1
Gol: Dakika 90: Hakem Ali Palabıyık maçı bitiren düdüğü çaldı ve Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.
BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk
FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali, Kjaer, Skrtel, Şener, Josef, Alper Potuk, Lens, Sow, Van Persie, Sow
HAKEM: Ali Palabıyık
STAD: Vodofone Arena
SAAT: 20.30
KARŞILAŞMA ÖNCESİ NOTLAR
BEŞİKTAŞ'TA SON DURUM
Beşiktaş, D Grubu'nu lider tamamlayarak son 16 turunda saha avantajını yakaladı.
Kayserispor, Darıca Gençlerbirliği ve Boluspor ile mücadele eden siyah-beyazlı ekip, yenilgi almadan gruptan çıktı. Dört galibiyet ve 2 beraberlik alan Beşiktaş, 14 puan toplayarak son 16 turuna yükseldi.
Beşiktaş'ta kupa maçı öncesi Ömer Şişmanoğlu dışında sakat futbolcu bulunmuyor.
FENEBRAHÇE'DE SON DURUM
Fenerbahçe'de Moussa Sow ve Ozan Tufan derbide oynayabilecek.
Senegal Milli Takımı'yla yer aldığı Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Sow ile sakatlığını atlatan Ozan Tufan, teknik direktör Dick Advocaat'ın şans vermesi durumunda derbide sahada olacak.
EMENİKE VE VAN DER WİEL
Fenerbahçe'de 1,5 ay kadro dışı bırakılan ve hafta içi affedilen Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel, görev verilmesi durumunda Beşiktaş derbisinde oynayabilecek.
Teknik driektör Advocaat'ın kararıyla kadro dışı bırakılan ve ara transfer döneminde takımdan ayrılmayan iki isim, hafta içinde affedilerek takımla antrenmanlara başlamıştı.
FENERBAHÇE 4 YIL SONRA DOLMABAHÇE'DE
Fenerbahçe, yaklaşık 4 yıl sonra Dolmabahçe'de maça çıkacak.
Beşiktaş'ın eski stadına son olarak 3 Mart 2013'te giden sarı-lacivertliler, yeni stadyuma ilk kez ayak basacak. BJK İnönü Stadı'ndaki son derbiyi 3-2 kaybeden Fenerbahçe, 4 yıl sonra gideceği Dolmabahçe'de rakibine yeni stadında ilk yenilgiyi tattırmak için mücadele edecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...