Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Özlü,Çorum Anadolu'nun Parlayan Yıldızı

ÇORUM 15 Ekim 2016 03:13
Videoyu Aç Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Özlü,Çorum Anadolu'nun Parlayan Yıldızı
A
a

Çorum’a gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (TEKNOKENT) Organize Sanayi Yönetimi ve sanayicilerle bir araya geldi.Bakan Özlü, program öncesinde Teknokent'de Hitit Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği projeleri de inceledi.Bakan Özlü, Çorumlu laf üstüne laf değil,Taş üstüne Taş koyandır.

TEKNO PARKLAR YAZILIM ŞİRKETLERİ İÇİN BİR CENNETTİR
Çorum Teknokent Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Vali Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve işadamları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Organize Sanayi Bölge Müdürü Yaşar Şahin bir konuşma yaptı.

Şahin, konuşmasında Organize Sanayi Bölgesi’nin yaptığı faaliyetler ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Şahin’den sonra konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü sanayicilere Üretim Reform paketi hakkında bilgiler verdi.

Bakan ÖZLÜ:" Bütün sorunlarınızı bize getirin biz hallederiz,sizin adınıza  biz yaparız"

‘Üretim Reform paketinin içinde yok yok’ diyen Bakan Özlü, paketle ilgili detaylı olarak şunları söyledi:

“Başta OSB’ler olmak üzere üreten işadamlarımızın karşılaştığı zorlukları çözmeye çalışıyoruz. Bir torba kanun taşıyor aslında. Üretim Reform paketinin içinde yok yok, her şey var. Bu pakette özel şahısların, şirketlerin endüstri bölgesi kurabilmeleri önünü açıyoruz.

Örneğin OSB’lerde yer alan sanayicilerimizden emlak vergisi alınmaması gibi bir maddemiz var. Üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmaları, üretime katılmaları ve bu sürede sigorta ve ücretlerinin ödenmesi gibi maddeler var. Geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanımıza da bu konuda brifing verdik. Bunun yanında sanayi arsası oluşturma konusu Türkiye'ye ciddi bir sorun. Belki Çorum'da bu konuda sorun daha az ama bazı bölgelerimizde mera olarak tapu kaydı bulunan arsanın mera vasfı kalmamış. Yine zeytin bahçesi geçiyor ama hiç zeytin ağacı yok. O tip yerler var. Biz sanayicimize kolay, hazır parseller oluşturmayı arzu ediyoruz. Bunun için de bu paketle bakanlık olarak yetki alıyoruz.

‘ÇORUM ANADOLUNUN  YÜKSELEN BİR YILDIZI’

Çorum’da sadece e 1 şirkette AR-GE merkezi var. En az 10-20 şirketimizde AR-GE merkezi olması lazım. Türkiye’de 64 tane TEKNOKENT var. Bir tanesi de Çorum’da. Yatırım merkezleri için TEKNOKENT’ler cennet. Onun için buralara ağırlık verin. Buraya geldiğimizde Çorumluların ‘laf üstüne laf değil, taş üstüne taş’ koyduğunu gördüm. Çorum gerçekten parlayan bir yıldız.”

TEKNOKENT’E 1 MILYON 100 BIN TL EK ÖDENEK
Bakan Özlü, daha sonra sanayici ve iş adamlarının sorularını cevapladı. Toplantının ardından yapılan görüşmede TEKNOKENT'e bakanlık tarafından bir milyon 100 bin liralık ödenek gönderildiği öğrenildi.

TEKNOKENT’te ki programın ardından Bakan Özlü ve beraberindeki heyet OSB’de faaliyet gösteren LSY Ayakkabı fabrikasını ziyaret etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam