Bir önceki MKYK'da 6 kadın vardı. Yeni MKYK' da ise 14 kadının olması dikkati çekti.

Politika 23 Mayıs 2016 04:26
Videoyu Aç Bir önceki MKYK'da 6 kadın vardı. Yeni MKYK' da ise 14 kadının olması dikkati çekti.
A
a

AK Parti'de MKYK listesinin yarısı değişti. Bir önceki MKYK'da 6 kadın varken Yeni MKYK' da ise 14 kadının olması dikkatlerden kaçmadı. Bu rakamla birlikte kadınların sayısı bir önceki listeye göre iki katına çıkmış oldu.

MKYK listesindeki ayrıntı gözlerden kaçmadı
 

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçin Demokrasi Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asil ve yedek üyeliklerine aday gösterilen isimler belli oldu.

Kongrenin en önemli sürprizi MKYK listesinde yapılan değişiklik oldu, üyelerin yarısı değişti. Bir önceki MKYK'da 6 kadın vardı. Yeni MKYK' da ise 14 kadının olması dikkati çekti.

Listeye yeni giren isimlerin önemli bir kısmını gençler ve kadınlar oluşturuyor. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndaki (MKYK) bakan sayısı da azaldı. Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Süleyman Soylu, Faruk Çelik daha önce MKYK'da olan ancak yeni listede yer almayan isimler.

Bu isimlerin büyük oranda kabinedeki koltuklarını korumaya devam edecekleri belirtiliyor. Sadece üç bakan MKYK'daki yerine korurken, üç bakan ise MKYK'ya yeni girdi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam