BLOK MUHALEFET HDP-CHP GÖRÜŞTÜ

Politika 4 Ağustos 2015 20:34
Videoyu Aç BLOK MUHALEFET HDP-CHP GÖRÜŞTÜ
A
a

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Meclis'te bir araya geldi. Görüşmenin ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı.İşte Altay'ın açıklamalarından satır başları

"Teröre karşı tüm siyasi partilerin ortak tavır alması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. PKK şunu bilmelidir ki elde silahla barış istenmez. PKK’nın tuttuğu silah barış iradesine yönelmiş bir silahtır. Bu silahla 7 Haziran’da ortaya çıkan barışa yönelmiş silahtır. Devletin üzerine düşen görevler vardır ancak kafaya silah dayanmışken barış sesini kimsenin duyması mümkün değildir. Barış için PKK’nın silahları bırakması lazım. Kimse umudu kaybetmesin Türkiye en kısa sürede barışa kavuşacaktır. Türkiye’yi kimse bölemeyecek. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. MHP’nin tutumu her şeyi gösteriyor. HDP’nin PKK’ya yönelik, Demirtaş’ın son günlerdeki iyi niyetli feryadını ve çalışmalarını olumlu buluyoruz. Koalisyondan ziyade Türkiye’de bugün barışa nasıl ulaşırız gündeme geldi."

GÖRÜŞME 15'DE BAŞLAMIŞTI

Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesi saat 15.00'da Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında başladı. Demirtaş'ın talebi üzerine gerçekleştirilen görüşme öncesi CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Engin Altay, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı kapıda karşıladı.

HDP adına ise İdris Baluken konuştu.

Baluken, ''Barış umutlarının yeniden yeşertilmesi lazım. Öyle bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin tamamında diyalog kanallarının açılması lazım. O neden bugünkü görüşme halklarımızın bu beklentisini yerine getirme ve Türkiye toplumunu rahatlatma açısından son derece önemlidir. Bütün Türkiye şunu görmelidir; dayatılan bu savaş ve çatışma ortamına karşı hiçbirimiz çaresiz değiliz. Şuan ki, savaş ortamının temel nedeni cumhurbaşkanının ve AK Parti'nin tek başına bir iktidar yakalama arayışıdır. 7 Haziran'da ortaya çıkan barış mesajlarının gözardı edilmesidir. Bu görüşmede son derece değerli fikir alışverişleri oldu. AK Parti kendi iktidarı, cumhurbaşkanının istikbali için ortaya koymuş olduğu savaş zeminini Türkiye'nin bölünme korkusu üzerinden halklarımıza anlatmaya çalışıyor. Şunu ifade edelim Türkiye'nin bir bölünme gündemi bile söz konusu değildir. Bir birlik içinde silahların devreden çıkacağına inancımıza belirtiyoruz. Bunu da CHP ile görüştük. Onları da bu konuda çok kararlı gördük. Mutlaka silahlar susmalı. İki tarafta ellerini tetikten çekmeli. Bununla ilgili yoğun bir çabamız var'' dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam