BMC SAVUNMA SANAYİ İÇİN ÇORUM'A GELDİ

ÇORUM 12 Aralık 2017 08:14
Videoyu Aç BMC SAVUNMA SANAYİ İÇİN ÇORUM'A GELDİ
A
a

Çorum'un yerli otomotiv üretiminden savunma sanayisinden pay alabilmesi için,BMC Otomotiv Sanayi satın alma ve kalite ekiplerinden oluşan bir heyet dün Çorum'a geldi. BMC Satın Alma ve Lojistik Direktörü İrfan Konur, Satın Alma Müdürü Fevzi Savcun, Satınalma ekip liderleri Anıl Kına, Gökhan Çakın, Mehmet Güleç ve sanayiciler katıldı.

Toplantının  açılış konuşmasını Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptı. Başaranhıncal, üstlerine düşen aracılık etme görevini tamamladıklarını, bundan sonraki sürecin firmaların yeteneğine bağlı olduğunu dile getirdi.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum'un savunma sanayi ve yerli otomobilde her hangi birimizin,herhangi bir firmamızın iş yapmasının bile Çorum'un önünü açabileceğini söyledi.Başkan Başaran Hıncal Toplantı sonrası ikili görüşmelerde firmalara başarılar diledi.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum’un artık savunma sanayi ile tanışması gerektiğini söyledi ve en az bir firmanın BMC ile tedarik anlaşması yapılmasının Çorum’a çok şey katacağını dile getirdi. Vali Kılıç Çorumlu iş adamlarına konuşmasında şu sözlere yer verdi.

"Çorum kendi gayreti ile dişiyle, tırnağıyla Anadolu kaplanlarının ön sıralarında yer alan bir ilimizdir. Sanayi ve sanayileşmesine 70'li yıllarda başlamış, 80'li yıllarda makine sanayi ile tanışmış ve bugün dünyanın dört bir tarafına makine sanayi ile ilgili fabrikalar kuran bir varlığı vardır Çorum'un. Tuğla ve un fabrikalarımız var. Bu sanayiye uygun altyapımız var ve en önemlisi de müteşebbis bir insan grubumuz var. Önümüzün açılabilmesi için makine sanayinin yeni bir atılım yapması gerekiyor. Makine sanayinin savunma sanayi ile tanışması gerekiyor. Savunma sanayide öncelikle tedarikçi olarak işe başlamamız gerekiyor. En az bir firma ile sözleşme yapmak istiyoruz. Tedarikçi olarak başlamamız lazım en azından. İnanıyorum ki bir yerden başladığımızda önümüz çok açılacaktır." dedi.

Vali Necmeddin Kılıç'ın konuşmasının ardından BMC Satın Alma ve Lojistik Direktörü İrfan Konur, firmanın yaptığı yatırımlar, üretimleri ve yedek parça alımlarıyla bilgilendirme  sunumu yaptı.

 Konur, BMC olarak firmalara A'dan D'ye kadar bir puan sistemi verdiklerini belirterek, puanı yeten firmalarla sözleşme imzaladıklarını açıkladı.Konuşmaların ardından BMC yetkilileri Çorumlu sanayicilerle ikili görüşmeler yaptı. İkili görüşmelerin ardından BMC yetkileri Çorum'da makine sanayi sektöründe hizmet veren fabrikaları gezdi. Heyet ziyaretlerine bugün de devam edecek dedi.

Toplantının ardından Çorumlu İş adamları ile birlikte, BMC firmasının yetkilileri  ikili görüşmelere geçerek tanıtım ve Firma bilgilendirme bölümünde ön görüşmeler yaptı.BMC yetkilileri  Çorumlu firmaları yerinde ziyaret ederek incelemelerde bulunulacak.
Genel yayın yönetmenimiz E.Şimşek İkili görüşmelerde BMC firma yetkilileri ve Çorumlu İş adamları ile karşılıklı Röportaj yapma imkanı buldu.Video görüntü röportajlar Yotube kanalımızda...



 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam