Bölge Kalkınma İdaresinin Çorum için önemli olduğunu anlatan Vali Kara

ÇORUM 24 Ocak 2016 19:55
Videoyu Aç Bölge Kalkınma İdaresinin Çorum için önemli olduğunu anlatan Vali Kara
A
a

VİDEO HABER E.Şimşek Vali Kara, “Türkiye’nin milli geliri düşük olan özellikle Doğu ve Orta Anadolu illerinde çeşitli isimlerde Bölge Kalkınma İdareleri kurulmuş ve bu Kalkınma İdareleri topyekun kalkınmayı hedefleyen, bölgeler arası dengesizlikleri tamamen gideren ve yatırımları o bölgeye akıtan çoğaltan bir yapıya sahiptir. Sıranın bize geldiğini düşünüyoruz

Bu idare Orta Anadolu Kalkınma İdaresi veya KızılırmakKalkınma İdaresi adı altında olabilir. Kızılırmak bizim 10 tane ilçemizden geçiyor. Kızılırmak Kalkınma İdaresi adı altında kurulduğu takdirde ilimizin merkez olacağı düşüncesinde olduğumdan adının Kızılırmak olmasını istiyorum.

Orta Anadolu Kalkınma İdaresi de deselerSivasKırşehirNevşehirKayseri,. YozgatKırıkkale, Çorum, Tokat ve Amasya’yı kapsayacak. Rapor hazırladım. Şuan incelenme safhasında. İç Anadolu, Türkiye’nin çok gelişmiş bölgesi değil. Bu bölge milli gelirden çokta fazla pay alamayan bir bölge. bugün Türkiye ihracatı içinde bölge illerinin ihracata katkısı yüzde 2. Bu rakamların yükseltilmesi lazım. Bölgenin sahip olduğu potansiyeller henüz harekete tam anlamıyla geçirilememiş” ifadelerini kullandı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) dönem başkanlığı bu aydan itibaren Çorum’a geçtiğini açıklayan Vali Kara, bol bol proje yapılması çağrısında bulunarak, bu yıl proje konusunda atağa geçmenin sırası olduğunu dile getirdi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam