BÖLGELERİMİZDE Havalar nasıl olacak?

Güncel 10 Ekim 2014 09:51
Videoyu Aç BÖLGELERİMİZDE Havalar nasıl olacak?
A
a

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava durumunun ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı bulutlu, kuzeybatı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Muğla, Denizli, Kayseri ve Şanlıurfa çevreleri ile Nevşehir'in doğu ilçelerinin, gece saatlerinde Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Hatay'ın kuzeybatı kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, bölgenin doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, güney kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Muğla çevreleri ile Denizli'nin güney ilçelerinin, akşam saatlerinde Denizli çevreleri ile Muğla'nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Antalya'nın Elmalı ve Kaş ilçelerinin, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin, gece saatlerinde Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş, çevreleri ile Hatay'ın kuzeybatı kıyılarının kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, güney ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kayseri çevreleri ile Nevşehir'in doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeybatısında sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zanmanla batısı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Düzce çevrelerinin hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Bartın çevrelerinde kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin kıyı kesiminin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, güney ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Şanlıurfa, gece saatlerinde Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam