BOTAŞ ile Katar milli petrol şirketi ile anlaştı

Dünya 2 Aralık 2015 19:08
Videoyu Aç BOTAŞ  ile Katar milli petrol şirketi ile anlaştı
A
a

Türkiye Katar'la uzun vadeli LNG mutabakatı imzaladı. BOTAŞ ile Katar milli petrol şirketi, Tükiye'nin bu ülkeden uzun vadeli ve düzenli LNG ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat zaptı imzaladı.

BOTAŞ  ile Katar milli petrol şirketi, Tükiye'nin bu ülkeden uzun vadeli ve düzenli LNG ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat zaptı imzaladı.

Türkiye ile Katar arasında şu anlaşmalara imza atıldı:​
 ‘Eğitim ve Öğretim Konulu Güvenlik İşbirliği Protokolü’, ‘Jandarma Eğitim ve Öğretimine İlişkin İşbirliği Protokolü’, ‘Kamu Mali Yönetiminin Geliştirilmesi Alanında İşbirliği Hakkında Anlaşma’, ‘Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması’, ‘Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’, ‘Deniz Taşımacılığı Anlaşması’, ‘Gemi adamlarının Eğitim Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları Uluslararası Sözleşmesi Uyarınca Belgelerin Karşılıklı Tanınmasına İlişkin Mutabakat Zaptı’, ‘Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü’, ‘Türkiye Kalkınma Bankası ile Katar Kalkınma Bankası Arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı’, ‘Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ile Katar Kalkınma Bankası Arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı’, ‘Türk Eximbank ile Katar Kalkınma Bankası Arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı’, ‘KOSGEB ile Katar Kalkınma Bankası Arasında Mutabakat Zaptı’, ‘BOTAŞ ile Katar Petrol Arasında Doğal gaz Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı’, ‘Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği Protokolü, ‘TÜBİTAK ile Katar Vakfı Arasında Bilim ve Teknoloji Alanlarında İşbirliği Protokolü’

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti sırasında imzalanan mutabakat zaptı, daha önce dönemlik anlaşmalarla bu ülkeden yapılan LNG ithalatına uzun vadeli bir perspektif kazandıracak.

 

Taraflar bu çerçevede asıl anlaşmanın altyapısını oluşturmak için hazırlığa başladı. Katar'dan LNG ithalatının miktar ve vadesinin de yer alacağı asıl anlaşmanın en kısa sürede imzalanacağı belirtildi. 

Katar'la doğalgaz alanında işbirliği yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Bakanlarımız yetki alanlarına giren konularda çalışmalarını sürdürecek. Daha sonra da cumhurbaşkanı devlet başkanı olarak bir araya gelmek suretiyle bu gelişmeye noktayı koyacağız. Bu tür anlaşmalar çok önemli."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam