BUHARA YÜKSEKÖĞRETİM YURDU’NDA MEZUNİYET PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kültür Sanat 19 Haziran 2013 12:29
A
a

İlim Yayma Cemiyeti Buhara Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı kapanış ve mezuniyet programı düzenledi. Programa İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Yönetim Kurulu üyeleri ve İlim Yayma Cemiyetinin Gönültaşları katıldı.

Sunuculuğunu Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Abdülkerim Akçam’ın yaptığı program 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde yapılan faaliyetlerin gösterildiği slayt ile devam etti. Daha sonra mezun öğrencileri temsilen Recep Culha, Abdülkerim Akçam, Mehmet Benlioğlu, Mesut Coşkun, Yunus Kırtepe, Metin Aydın, Hasan Özdin, Ahmet Kandemir, Levent Çakmak ve Ahmet Demirci söz aldılar. Konuşmalarında İlim Yayma Cemiyeti Yurdunun kendileri için bir aile yuvası olduğunu, buradaki yöneticilerin, personelin kendilerine ağabeylik yaparak her türlü sıkıntıları ile ilgilendiklerini, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle adeta bu yurtta kalmakla ikinci bir üniversite okumuş gibi olduklarını ifade ederek şube ve yurt yönetimine, katılımcılara teşekkürlerini ilettiler.

Yurt Müdürü Faruk Özyılmaz kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra mezunlarımıza ve üst sınıflara geçen arkadaşlarımıza bundan sonraki yaşamlarında muvaffakiyetler dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Şükür rabbimize ki bir eğitim öğretim yılını daha verimli ve güzel bir şekilde bitirerek bir şölen havasında olan gülen gözlerin samimiyetle birbirine baktığı mezuniyet programımızı icra ediyoruz. Daha sonra öğrencilerin bu gecenin ismini veda gecesi yerine vefa gecesi olarak değiştirmelerin den memnun olduğunu ifade etti. Çünkü bizler bu yıldan itibaren her yıl mutlaka en az bir gün mezunlar günü kutlayacağız. Ben eminim ki bu cemiyetimizin veda gecesi programının ismini değiştirerek vefa gecesi yapan öğrencilerin o gün vefa örneğini göstererek mutlaka mezuniyetler gününe gelecektir. Biz sizlere “insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” Hadisi şerifine mazhar olan bir yaşam temenni ediyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Dedi.

Yurt Müdürü Faruk Özyılmaz’ın konuşmasının ardından mezunlara, dönem içerisinde yapılan turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ve Buhara Gençlik Merkezi Projesi kapsamında açılan kurslara katılan öğrencilere kurs katılım belgesi ve çeşitli ödüller verildi.

Eğitimleri süresince İlim Yayma Cemiyeti Buhara Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda kalan 42 öğrencimiz mezun olmuştur. Mezun öğrencilerimize plaket, onur belgesi ve hediyeler taktim edildi. Hediyeleri Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Kurs hocaları ve yurt idarecileri takdim etti. Buhara Gençlik ve Kültür Merkezi projesi kapsamında açılan kurslara katılan kursiyerlere katılım belgesi ve ödüller taktim edildi. Ayrıca 3 yıldır Belletmenlik görevi yapan öğrencilere plaket ve hediye takdim edildi. 2013 Bahar turnuvalarında Futbol turnuvasında, şampiyon olan Futbolun Efendileri spor a, Voleybol turnuvasında şampiyon olan Paşaoğulları spora, satranç turnuvasında dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere, masa tenisi turnuvasında dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere, güreş turnuvasında birinci olan öğrenciye bilardo turnuvasında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere, madalyon ve eşofman takımı , tişört, kitap ve çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilere 500 kitap hediye edildi. Ayrıca TÜGEC tarafından Üniversite öğrencileri arasında yapılan turnuvada şampiyon olan Buhara Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu Öğrencilerimiz aldıkları kupayı yurdumuza hediye ettiler.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam