Bursa'da intihar saldırısında kadın Terörist öldü, 11 yaralı

Yaşam 27 Nisan 2016 20:02
Videoyu Aç Bursa'da intihar saldırısında kadın Terörist  öldü, 11 yaralı
A
a

Bursa’da Ulucami Bahçesi Batı Kapısındaki canlı bomba saldırısında 11 kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre Kadın Terörist öldü .

Polisten henüz bir açıklama yapılmadı. Patlamanın ardından polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren 25 yaşındaki canlı bomba ise öldü. 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 11 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

 

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Kanlar içindeki yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kolundan ve bacalarından yaralananlara vatandaşlar tahtadan atel yaptı. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.

Saldırının ardından, olay yerinde 1 kişinin öldüğü bildirildi. 

''SALDIRIYI LANETLE KINIYORUZ''

Bursaspor Kulübü, Ulu Cami yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin kınama mesajı yayınladı. Kulübün resmi internet sitesinde, "Lanetliyoruz" başlığıyla yer verilen mesajda, şunlar kaydedildi:

"Hain terör saldırısında 6 vatandaşımızın yaralanmış olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Şehrimizin merkezinde meydana gelen bu hain terör saldırısını lanetle kınıyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bursamıza geçmiş olsun."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam