Çankaya'da Gül ile Erdoğan'ın görüşmesi bitti

Güncel 24 Nisan 2014 20:05
Videoyu Aç Çankaya'da Gül ile Erdoğan'ın görüşmesi bitti
A
a

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesi 55 dakika sürdü. Görüşmeye dair açıklama yapılmadı

        Gül ile Erdoğan'ın görüşmesi sona erdi...

Köşk'teki kritik zirve sona erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili, "Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili siyaset planımın yok" açıklamasının ardından ilk kez Başbakan Erdoğan'la bir araya geldi. Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin dün yaptığı açıklamada, "Biz görüşmelerimize devam ediyoruz, yarın akşam bir görüşmemiz var, kısmen bu görüşmeyi de belki görüşeceğiz ama nihai görüşmemiz değil bu konuyla ilgili. Nihai görüşmelerimiz benim istişare çalışmalarımın bitmesinden sonra olacak" demişti.

Görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın saat 18.43'te Çankaya Köşkü'nde başlayan görüşmesi 55 dakika sürdü. Görüşmeye dair açıklama ya



*******************************************************************************************************************************
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında konuştu. Gül, 'Kurallar belli, seçim saygı çerçevesinde olmalıdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Tartışmaların olmasından daha tabii bir şey olmaz. Çoğulculuğun olduğu yerde bunlar olacaktır. Ama önemli olan kurallar belliyse bu kurallara saygı çerçevesi içinde tartışmaların olmasıdır. Önümüzdeki ilk seçim cumhurbaşkanlığı seçimi olacağı için bunun da kuralları gayet ortadadır, bellidir. Bundan dolayı herhangi bir öngörüsüzlük yeni bir risk primi Türkiye'ye çıkmaması gerekir" dedi.

 


Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gündeme Başbakan Erdoğan'ın yükseköğretim diploması geldi...


Marmara Üniversitesi Rektörü: Erdoğan Cumhurbaşkanı Olabilir

Marmara Üniversitesi Rektörü Zafer Gül, "Başbakan 4 yıllık üniversite mezunu ve Cumhurbaşkanı adayı olamayacağı iddiası doğru değil." dedi.

ERDOĞAN'IN DİPLOMASI

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, "Başbakan Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı  adayı olamayacağı" iddiasına ilişkin yazılı açıklama yapan Rektör Gül, "Sayın Başbakanımız T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın da mezun olduğu Marmara Üniversitesi, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun 'Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olabilmek için gerekli şartları taşımadığı' yönündeki iddiasını çürüttü.




Halaçoğlu'nun iddialarının doğru olmadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül,"Marmara Üniversitesi kurulmadan önce Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak Aksaray'da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu vardı. Daha sonra bu yüksekokul Ticari Bilimler Fakültesi oldu. 1983 yılında Marmara Üniversitesi, mevcut olan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile bağlı fakülte ve yüksek okullar bünyesi üzerine kuruldu. Kurucu rektörümüz de sayın Prof. Dr. Orhan Oğuz'dur. Dolayısıyla Sayın Yusuf Halaçoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı bilgiler doğru değildir" şeklinde konuştu.

Gül, Başbakan Erdoğan'a verilen geçici mezuniyet belgesini ve diplomayı da belge olarak sundu. Diplomanın üzerindeki 'lisans diploması' yazısı Erdoğan'ın '4 yıllık üniversite mezunu olmadığı' iddialarına cevap niteliği taşıyor.
 

CHP'Lİ AYAYDIN'DAN İDDİAYI ÇÜRÜTEN YANIT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitede derslerine giren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Erdoğan'ın okuduğu okulun 3 yıllık olması nedeniyle cumhurbaşkanı adayı olamayacağına yönelik iddianın doğru olmadığını, okulun 4 yıllık eğitim verdiğini söyledi.

Erdoğan'ın, 1978-1981 yılları arasında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı 4 yıllık eğitim veren İktisat ve Ticaret Yüksekokulu'nu bitirdiğini belirten Ayaydın, 4 yıl boyunca üniversitede Erdoğan'ın hocalığını yaptığını kaydetti.

"4 YILLIK EĞİTİM VEREN FAKÜLTEDEN DİPLOMA ALDI"

Ayaydın, Erdoğan'ı ve sınıf arkadaşlarını çok iyi hatırladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınıf arkadaşlarından biri de şu anda Marmara Üniversitesi'nde Profesör olan Mehmet Emin Arat, bir dönem rektör yardımcılığı yaptı. Sayın Başbakan'ın mezun olduğu tarihte, ihtilalden sonra YÖK kurulduğu için İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin ismi Marmara Üniversitesi olarak değişti. Bu nedenle Sayın Başbakan, 4 yıllık eğitim veren Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi diploması aldı.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakanımız T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı Şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir." dedi.

 

Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, açıklamasında ayrıca, "Marmara Üniversitesi kurulmadan önce Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak Aksaray'da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu vardı. Daha sonar bu yüksekokul Ticari Bilimler Fakültesi oldu. 1983 yılında Marmara Üniversitesi, mevcut olan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile bağlı fakülte ve yüksek okullar bünyesi üzerine kuruldu. Kurucu rektörümüz de sayın Prof. Dr. Orhan Oğuz'dur. Dolayısıyla Sayın Yusuf Halaçoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı bilgiler doğru değildir"diye konuştu.

Kaynak: Haber7


Rektör Gül açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"YUSUF HALAÇOĞLU'NUN AÇIKLADIĞI BİLGİLER DOĞRU DEĞİLDİR"

"Marmara Üniversitesi kurulmadan önce Sultanahmet'teki İstanbul  İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak, aksaraydaki 'da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu vardı. Daha sonra bu yüksekokul, Ticari Bilimler Fakültesi oldu. 1983 yılında Marmara Üniversitesi, mevcut olan İstanbul  İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile bağlı fakülte ve yüksek okullar bünyesi üzerine kuruldu. Kurucu rektörümüz de Sayın Prof. Dr.Orhan Oğuzdur. Dolayısıyla Sayın Yusuf Halaçoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı bilgiler doğru değildir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasıCumhurbaşkanı adayı olması için yeterli değil mi?

 
MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na göre bu sorunun yanıtı 'Evet."
 
Beyaz TV'de yayınlanan Basın Kulisi programına konuk olan Yusuf Halaçoğlu, "Cumhurbaşkanı olmak için 4 yıllık fakülte mezunu olmak gerekir, Sultanahmet'teki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3 yıllıktı. Onun mezun olduğu zaman 3 yıllıktı" diye konuştu.
 
METİNER'DEN SERT TEPKİ
 
Programın bir diğer konuğu AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in Halaçoğlu'na tepkisi ise sert oldu.
 
Metiner, "Yüzde 70 ile Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıksa bile Yusuf Halaçoğlu gibiler indirir. O sandığın sonucuna razı olmazlar. İlla bir kulp arayıp bulurlar. Sabih Kanadoğlu gibi konuştu. Yeni bir 367 mutlaka çıkartırlar" dedi.

Kaynak : www,hitittv.com/haber7.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam