Çarşamba Pazarı Belediye Meclisinde tartışıldı

ÇORUM 5 Kasım 2016 08:58
Videoyu Aç Çarşamba Pazarı Belediye Meclisinde tartışıldı
A
a

Video Haber İzle: Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye meclis toplantısında Çarşamba pazarıyla ilgili ilk kez konuştu. Külcü, Çarşamba Pazarı’nın yeri belediye meclisi tarafından ticaret kongre kültür merkezi olarak belirlenmiş bir yer olduğunu dile getirdi. Başkan Külcü, ‘’Esnafımız başımızın üstünde, bu saygıyı sevgiyi her zaman gösteririz.


Çorum'da Kentleşmenin ortaya çıkardığı sorunlardan bir diğeri de, insanların sahip oldukları  gelenekleri, görenekleri ve kimliklerinin kentleşmenin tehdidi altında olmasıdır. Çarşamba Pazarı Belediye Meclisinde tatışıldı.Başkan Külcü soruları
cevapladı....


Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çarşamba Pazarı’nın başka bir alana taşınacağını belirterek, bu konuda kesinlikle geri adım atmayacaklarını söyledi.Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çarşamba Pazarı’nın kurulduğu alanın ticaret, kongre ve kültür merkezi olarak işaretlendiğini, pazarın başka bir alana taşınacağını belirterek, bu konuda kesinlikle geri adım atmayacaklarını vurguladı. Belediye Meclisi toplantısında CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, ilimizde yaşanan Çarşamba Pazarı konusunu gündeme getirerek, pazarcı esnafının durumunun ne olacağını sordu.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye meclis toplantısında Çarşamba pazarıyla ilgili ilk kez konuştu. Külcü, Çarşamba Pazarı’nın yeri belediye meclisi tarafından ticaret kongre kültür merkezi olarak belirlenmiş bir yer olduğunu dile getirdi. Başkan Külcü, ‘’Esnafımız başımızın üstünde, bu saygıyı sevgiyi her zaman gösteririz. Uzlaşmaya, ortak bir fikirde buluşmaya, bir çözüm üretmeye her zaman açığız, ama geri adım atma beklentisi varsa böyle bir şey sekiz yıldır olmadı bundan sonrada olmayacak’’ dedi.

Tahtasız’a cevap veren Belediye Başkanı Külcü, Çarşamba Pazarı’nın yerinin ticaret, kongre ve kültür merkezi olarak işaretlendiğini, alınan tüm kararlarda olduğu gibi bu kararın da belediye meclisinin veya encümenin kararıyla alındığını, pazarcılık faaliyetini sürdüren esnafın imar değişikliğine rağmen bu alanda hizmetlerini sürdürdüğünü, ancak artık başka tasarrufları kullanmak amacıyla pazar alanının uygun bir yere taşınması gerektiğini anlattı.

Konuyla ilgili olarak pazarcı esnafının temsilcileri ve ilgililerle konuyu görüştüklerini, Salı pazarının kurulduğu alanı genişletmeyi ve altyapısını güçlendirmeyi teklif ederek Çarşamba pazarını Salı pazarının kurulduğu alana götürmeyi önerdiklerini, başka alternatifler üzerinde de çalıştıklarını hatırlatan Külcü, tekliflerin hiçbirisine sıcak bakılmadığını belirtti. Külcü, “Eğer başka bir yer teklifiniz varsa konu üzerinde çalışır, fikir birliği yaparız. Esnafın taleplerinin başımızın üstünde yeri var. Ancak belediyenin karşısında durup da belediyeye adım attırmamak olmaz. Bu durumu kabul etmeyiz. Kararımız nettir, Çarşamba pazarını başka bir alana taşıyacağız. Bu konuda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Uzlaşmaya, ortak fikirler üretmeye de her zaman açığız” dedi.​

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam