Çaykur Rizespor Trabzonspor Maçı

Spor 12 Aralık 2015 20:13
Videoyu Aç Çaykur Rizespor Trabzonspor  Maçı
A
a

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor Çaykur Rizespor'a konuk oluyor. Ligin ilk 4 haftasına hızlı giren ve ardından inişli-çıkışlı performans gösteren Trabzonspor'un Çaykur Rizespor deplasmanındaki zorlu mücadelesinin canlı anlatımı ve tüm detaylarını hitittv.com canlı anlatım servisi aracılığıyla takip edebilirsiniz.

80' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Murat Duruer ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Deniz Kadah kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur Kıvrak üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

79' Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Luis Pedro Cavanda rakibini geçmek isterken rakibinin müdahalesi sonucu top ceza sahası içi sol tarafına doğru açılıyor. Bu noktada topla buluşan Yusuf Erdoğan vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

76' Topla birlikte ceza yayına sokulan Mehmet Ekici sağ ayağı ile çok şık bir vuruş yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

72' GOOOLL!! Çaykur Rizespor, Deniz Kadah ile farkı üçe çıkartıyor! Murat Duruer'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Deniz Kadah müsait pozisyonda yerden vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.



45' Hakem Ali Palabıyık ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor

45' GOOOLL!! Çaykur Rizespor, Murat Duruer ile farkı ikiye çıkartıyor!

45' Çaykur Rizespor'da Ahmet İlhan Özek hakeme yönelik yoğun itirazları sonucunda sarı kart görüyor. 

41' GOOOLL!! Çaykur Rizespor, Leonard Kweuke ile öne geçiyor! Sercan'ın ara pası ile topla buluşan Leonard Kweuke sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve altıpas sağ çaprazında topu sol tarafına çekiyor. Kaleci Onur ve savunmada Dougles'ı oyundan düşüren tecrübeli oyuncu müsait pozisyonda vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

38' Ceza yayının biraz gerisinde rakibi geçen Mehmet Ekici sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

35' Çaykur Rizespor'da Murat Duruer sakatlık geçiriyor ve oyuna devam edip edemeyeceği birazdan netlik kazanacak.

33' Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmanın bu topa yaptığı ters vuruşu kaleci Charles Itandje son anda çizgi üzerinden çıkartıyor.

31' Sağ kanattan son çizgiye inerek ceza sahasına giren Mehmet Ekici pasını altıpas alanına çıkarmak istiyor ancak savunma son anda araya giriyor ve top kalenin yanından dışarı gidiyor.

27' Charles Itandje yapılan müdahalenin ardından oyuna devam ediyor.

24' PENALTI KAÇIYOR! Oscar Cardozo kalenin sol orta bölümünü düşünüyor ancak kaleci Charles Itandje uzanıyor ve gole izin vermiyor.

24' Penaltı vuruşunda topun başına Oscar Cardozo geliyor...

22' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Murat Duruer ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

16' Deniz Kadah ile gelişen Çaykur Rizespor hızlı hücumunu Mehmet Ekici yaptığı faul ile kesiyor ve pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

13' Savunma arkasına havadan atılan uzun pası ceza sahası içerisi sağ çaprazında Sercan Kaya kontrol etmek istiyor ancak savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

10' Çaykur Rizespor'da Koray Altınay, orta alanda rakibi Mehmet Ekici'ye arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

8' Sol kanattan gelişen atakta Yusuf Erdoğan ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak Oscar Cardozo bu topa yetişemiyor.

6' Konuk ekip Trabzonspor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

3' Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Mehmet Ekici kalecinin önde olduğunu görüyor ve aşırtma vuruşunu yapıyor ancak kaleci Charles Itandje son anda bu topu üst direğin hemen altından çıkartıyor.

1' Hakem Ali Palabıyık'ın düdüğü ile müsabakaya Trabzonspor başlıyor.

Maç önü detaylar

Trabzonspor'da ise sakatlığı bulunan Sefa Yılmaz'ın yanı sıra sarı kart cezalısı olan Okay Yokuşlu ve Aykut Demir bu akşam takımlarını yalnız bırakacak.

Çaykur Rizespor'da sakatlıkları bulunan Eren Albayrak ve Dhurgham Ismail dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Bordo mavililer ise deplasmanda oynadığı son üç lig maçından 1 galibiyet ve 2 yenilgi ile ayrıldı.

Rize ekibi kendi sahasında oynadığı son üç lig maçında dört puan topladı.

İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada bordo mavililerin rakibi karşısında galibiyetlerde 7-2 üstünlüğü bulunurken bu karşılaşmalarda rakip filelere 27 gol gönderirken kendi kalesinde ise 11 gol gördü.

Geride bıraktığımız 14 hafta sonunda Çaykur Rizespor topladığı 18 puan ile 10. sırada bulunurken Trabzonspor ise topladığı 20 puan ile 8. sırada yer alıyor.

Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Ali Palabıyık düdük çalacak.

Spor Toto Süper Ligin 15. Hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor ile Trabzonspor karşı karşıya geliyor.

Rizespor'un ilk 11'i: Itandje, Orhan, Koray, Oboabona, Robin, Ertuğrul, Murat, Sercan, Ahmet İlhan, Deniz, Kweuke

Trabzonspor'un 11'i: Onur, Salih, Douglas, Mustafa Yumlu, Alper Uludağ, Mbia, Aytaç, Yusuf, Özer, Mehmet, Cardozo

Okay Yokuşlu kart cezalısı

Saat 19.00’da başlayacak olan mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek. Bordo-Mavili takımda Aykut Demir ve Okay Yokuşlu kart cezalısı. Sefa Yılmaz’ın sakatlığı bulunuyor. Cavanda ise hasta. Maçta savunma ikilisinin Douglas-Mustafa Yumlu şeklinde olması bekleniyor.

Aytaç ya da Özer oynayacak

Okay’ın yerine ise önliberoda Aytaç veya Özer’den biri forma şansı bulacak. Rizespor ile Trabzonspor arasında daha önce oynanan 30 maçta Fırtına’nın galibiyetlerde 19’a 4 üstünlüğü bulunuyor.  7 karşılaşma ise berabere bitti.

Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçı hangi kanalda saat kaçta?

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanacak olan Çaykur Rizespor-Trabzonspor karşılaşması, saat 19.00'da Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.

Rize'de 2 eksik, 1 müjde

3-0’lık Mersin yenilgisini telafi etmek isteyen Çaykur Rizespor, Trabzon maçının hazırlıklarını tamamladı. Zorlu 90 dakika öncesi sezonun etkili isimlerinden Eren Albayrak ve İsmael sakat. Viera’dan ise müjde geldi. Sakatlığı düzelen başarılı stoper bu maçta kadroda olacak. Teknik direktör Hikmet Karaman, “Rakibimiz kaliteli ama ona göre önlemlerimiz var. Sonuna kadar mücadele edecek, geçen haftaki sonucu unutturacağız” diye konuştu.

Golcülerin kapışması

Derbide tüm gözler iki oyuncuda olacak: Cardozo ve Kweuke... Geçtiğimiz hafta ağları havalandıran ve formayı kapan Trabzonspor’un Paraguaylı forveti, ligde 5 kez gol sevinci yaşadı ve takımının şu anda en skorer oyuncusu. Rizespor’u ise Kweuke sırtlıyor. 14 lig maçının hepsinde sahada olan Kamerunlu santrfor 8 gol attı. İki tecrübeli futbolcunun bugünkü maçta sergileyecekleri performans merakla bekleniyor.

Hurma görevi bıraktı

Başkan Muharrem Usta ile yaptığı ilk görüşme sonrası göreve devam edeceğini açıklayan sportif direktör Süleyman Hurma dün flaş bir şekilde istifa etti. Hurma, “Yönetimle görüşerek istifa ettim ve Trabzonspor defterini kapattım. Ben, ayrıldıktan sonra açıklama yapanlardan değilim. Trabzonspor’a bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Trabzonspor’da olduğum için çok mutluyum. Trabzon’da çok güzel günlerim geçti” dedi.

Çaykur Rizepor - Trabzonspor maçı önce detaylar

İki takım bugüne dek Süper Lig'de 30 kez karşılaştı: Trabzonspor bu maçlarda sadece dört kez yenildi (19G 7B).

Trabzonspor, Çaykur Rizespor'a ligde altı maçtır kaybetmiyor (5G 1B). Trabzonspor bu maçlarda 16 gol atarken sadece dört gol yedi.

Rize evinde oynadığı son üç karşılaşmada Trabzonspor'a gol atamadı (1B 2M).

Mehmet Akyüz, Trabzonspor'a karşı Süper Lig'de oynadığı üç maçta üç gol kaydetti. Aslında Akyüz bu gollerin üçünü de 9 Şubat 2014'te

Avni Aker'de oynanan 4-2'lik maçta Akhisar formasıyla kaydetmişti, ki bu Akyüz'ün Süper Lig kariyerindeki tek hat-trick'ti.

Salih Dursun, Rizespor'a karşı oynadığı üç Süper Lig maçında iki gol kaydetti. Salih'in Süper Lig kariyerinde iki gol attığı başka bir rakibi yok.

Rizespor'un evinde oynadığı son sekiz lig maçının dördü berabere bitti (2G 2B).

Rizespor, iki maçtır gol atamıyor. Ekim ayında üst üste üç maç gol atamamış, ardından gelen iki maçta beş gol kaydetmişlerdi.

Son maçında Eskişehirspor'u yenen Trabzonspor, bu sezon ligde sadece bir kez (Ağustos ayında) iki maçtan üst üste galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor, deplasmanda oynadığı son beş maçın dördünü kaybetti (1G).

Trabzonspor bu sezon ligde ilk yarılarda en az gol atan takım (3).

Çaykur Rizespor (%42) ve Trabzonspor (%39) maçların son 15 dakikalarında bulduğu gollerin oranında ligin sırasıyla ikinci ve dördüncü sırasında yer alıyor (Bursaspor %50 ile birinci, Antalyaspor %41 ile üçüncü).

Oscar Cardozo, bu sezon ligde attığı 6 isabetli şuttan 5 gol çıkarttı.

Mehmet Ekici, toplam 10 gol ve 8 asistle Süper Lig'de 2015 yılında en fazla gole katkı yapan orta saha oyuncusu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam