Cengiz Atlas “SOMA’da Yaşananlar Kaza Değil Cinayettir”

Politika 14 Mayıs 2014 17:34
Videoyu Aç Cengiz Atlas “SOMA’da Yaşananlar Kaza Değil Cinayettir”
A
a

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas dün Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

CHP Çorum İl başkanı Cengiz Atlas dün Manisa’nın soma ilçesinde yaşanan olayla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.Atlas” Dün Manisa Soma Linyit İşletmesi’nde yaşanan vahim olay uzun yıllardır sürdürülen özelleştirme politikalarının bir sonucudur. Bu tabloyu ortaya çıkaran taşeron firmaların daha az maliyet azami kar mantığıyla hareket etmesidir.

 Yemek kartları miting sonrası iade edilmek üzere ve yövmiyeleri işler şekilde AKP mitingine götürülen başbakanın “Madenci kardeşlerim nerede? “ sorusuna baretlerini kaldırarak “burada” diyen 5000 maden işçisi kardeşlerimizdendir, yaşamını yitirenler. CHP İL Başkanı Cengiz Atlas partisinin Manisa Milletvekili Özgür Özel’in 20 gün önce Manisa Soma’daki işgüvenliği risklerine ilişkin bir meclis araştırma komisyonu kurulması için verdiği soru önergesini hatırlatarak MHP ve BDP’nin desteklediği soru önergesi AKP’nin karşıt oyları nedeniyle reddedildiğini söyledi.

Açıklamalarına madeni işleten şirketin sahibi Alp Gürkan’ın verdiği bilgileri hatırlatarak devam eden Atlas” “140 dolara çıkarılan kömürün 23,8 dolara çıkararak rekor kar etmekle övünen şirket sahibi Alp Gürkan” diyen Gürkan’ın Türkiye tarihinin en büyük faciasının yaşanmış olmasına karşın ortalıkta yok. Şu ana kadar şirketinden tek bir açıklama gelmezken Alp Gürkan’da kamuoyu önüne çıkmış değil.

Enerji ve tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız Soma’da yüzlerce işçinin ölümüne neden olan maden ocağına 10 Temmuz 2013 tarihinde gitmiş ve maden işçileriyle iftar yapmıştı. Yıldız, Soma’da ki maden ocağına yaptığı ziyarette “iş güvenliği ve teknoloji kullanımına” övgüler yağdırmıştı. Başbakan Erdoğan’ın posteri önünde şu açıklamada bulunmuştu: Başkbakan için “o işte bu şartlara gece demeden, gündüz demeden uğraşan, çalışan, didinen ve sağlığını bile bu manada sıkıntıya sokan birisidir.” Özet olarak asgari ücretle dünyanın en ağır işi madende çalışan, öte yanda 700 bin liralık saat takan, yatak odasında para kasaları, ayakkabı kutularYaşanılan acı olayı katliam olarak nitelendiren Atlas kar etmek amacıyla bir çok insanın hayatı hiçe sayılmıştır ülkenin başbakanı olayı değerlendirirken bunlar yaşanabilecek olaylar demiştir.

Bu acı olayı bu katliamı her zaman yaşanabilecek bir olay olarak değerlendiren başbakanı kınıyorum İşgüvenliğinin süratle sağlandığı, çalışanlara daha insani yaşam koşullarının, daha huzurlu, güvenli biçimde sürdürülebildiği halkın iktidarı yakındır. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz arasında Çorum’lu işçilerin de bulunduğu bilgisini veren Atlas Ülkemize ve ulusumuza başsağlığı dilerim” diye açıklamada bulundu.Öte yandan CHP Çorum İl Başkanlığından üzerinde Kalbimiz Somada yazan siyah bir bez asarak katliama tepki gösterdi.

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel facianın ardından “Manisa Milletvekilleri olarak bıktık artık cenazeye gitmekten. Bu konuya TBMM hatta Devlet Denetleme Kurulu el koysun” diye konuştu. O madende çalışan bir işçinin verdiği bilgiye göre aldıkları maaşlar şöyle:Usta 1800, Yedekler 1400 ila 1450 ,Diğerleri ise asgari ücret almaktadır

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam