Cep Telefonları kullanılmayan internetin parasınıda alıyor

Ekonomi 27 Şubat 2013 12:35
A
a

Vatandaş, taahhütlü abonelikler yüzünden konuşmadığı telefon ve kullanmadığı internetin parasını ödemek zorunda kalıyor. Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Özçulcu cep telefonu operatörleriyle internet sağlayıcılarının buldukları uyanıklıklarla vatandaştan haksız fatura tahsil ettiğini iddia etti.

Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Özçulcucep telefonu operatörleriyle internet sağlayıcılarının buldukları uyanıklıklarla vatandaştan haksız fatura tahsil ettiğini iddia etti. 

Özçulcu, son dönemde tüketicilerin bankacılık ve telekomünikasyon sektörüyle ilgili şikayetlerinin arttığını belirterek, "Hesap kullanım ücretleri ve kredi kartı aidatları bankaların ana geçim kaynağı haline geldi" dedi.

UYANIKLIK VE TUZAKLARLA HAKSIZ TAHSİLAT YAPILIYOR

İkinci şikayet konusunun ise telekomünikasyon sektöründe yaşandığını kaydeden Abdullah Özçulcu, cep telefonu operatörleriyle internet sağlayıcılarının buldukları uyanıklık ve tuzaklarla vatandaştan çok fazla haksız fatura tahsil ettiğini iddia etti. Vatandaşın, taahhütlü abonelikler suretiyle konuşmadığı telefon, kullanmadığı internetin parasını ödemek zorunda kaldığını aktaran Özçulcu, "Cihazı veya hattı arızalıyken bilevatandaş ücret ödemek zorunda kalıyor. Bir vatandaş iki ay faturasını ödeyemezse verilen hizmet kesiliyor. Ancak kesilen aylarda da ücret tahakkuk ediliyor. Bu taahhütler yasal olarak geçersiz olmakla birlikte uygulamada kullanılıyor" diye konuştu.

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam