ÇESOB BİLGİLENDİRİYOR

Güncel 9 Temmuz 2013 13:14
A
a

Elektrik ve su tesisatçılarına iş güvenliği anlatıldı.

1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile her işyeri iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile işyeri risk analizine tabi tutulacak. Risk eğitimi almayan ve risk analizi yaptırmayan işletmelere ise ilk ay için 3.000, takip eden her ay için ise 4.500 TL para cezası kesilecek.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) organizasyonunda Elektrik ve Su Tesisatçıları Esnaf Odası üyelerine iş güvenliği eğitimi verildi.
ÇESOB Derviş Günday Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak ÇEV&SAĞ Risk Analizi ve İş Sağlığı Uzmanı Ömer Faruk Sağlam katılırken, Sağlam, 6331 Sayılı Yasa’nın esnaf ve sanatkarlardan neler istediğini ayrıntılarıyla anlattı. Sağlam, 30 Haziran 2012 tarihinde kanunun Resmi Gazete de yayınlandığını ve 1 Ocak 2013’ten itibaren de uygulamaya konulduğunu hatırlattı. Sağlam, “Bu kanun, iş kazaları ve meslek hastalıklarını oluşmadan önlemeye yönelik düzenlendi. Kanun kapsamında işletmeler, öncelikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan, kodlarına internet üzerinden bakarak kurumlarının tehlike sınıfını öğrenecek. Buna göre de işletmesinin risk analizini yapacak. Bir kişi dahi olsa personeline iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimini ve sertifikasını aldıracak” dedi.
Ömer Faruk Sağlam, bu işlemleri yaptırmayan işletmelere, ilk ay için 3.000 TL, takip eden her ay için 4.500 TL para cezası kesileceğini yineledi.
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam