CEYLAN "HAVAALANI ÖZEL İDARE’YLE OLUYORSA BUYURSUN YAPSINLAR"

ÇORUM 22 Şubat 2016 10:47
Videoyu Aç CEYLAN "HAVAALANI ÖZEL İDARE’YLE OLUYORSA BUYURSUN YAPSINLAR"
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, son günlerde gündemde olan Çorum Havaalanı ile ilgili yaptığı açıklamada, kendi önceliğinin Merzifon Havaalanı yolu olduğunu belirterek, "Yol yapılınca havaalanı Çorum'a 43 kilometre, Amasya'ya 60 kilometre olacak. Özel İdare bütçesiyle Çorum'a havaalanı yapabiliyorlarsa buyursun yapsınlar, biz de isteriz ama ortada bir de realite

(Hakimiyet Gazetesinin Haberi)

Kızılay Çorum Şubesi Genel Kurulu'nda konuşan Ahmet Sami Ceylan, 3 ay içerisinde Tarım Bakanlığı'nın Merzifon yolu üzerindeki 3 kilometrelik kısmın toplulaştırma çalışmalarını teslim edeceğini ve yarım kalan kısmın tamamlanacağını söyledi.

TAKİP EDİLMEYEN HER İŞ YARIM KALMIŞ

2011'de Merzifon Havaalanı yolunun 7 kilometrelik kısmının başlamasına rağmen yarım kaldığını hatırlatan Ceylan, farklı alanlardaki bekleyen yatırımların da takipsizliğe uğradığı için yarım kaldığını söyledi.

VEKİL HAVAALANI İSTEMİYOR DENMESİN

Kendisinin Çorum Havaalanı istemediği gibi bir algının da oluşmasını istemediğini bildiren Ahmet Sami Ceylan, "Benim önceliğim havaalanı yolu ile ilgili. Vekil havaalanı istemiyor denilmesin. Yeri gelince bunu da konuşuruz. Keşke söylenen gibi kolay olsa, ilk kazmayı ben vururum. Biz de isteriz ama ortada bir de realite var. Özel İdare'yle oluyorsa, buyursun yapsınlar. Öncülük yapıp somut adım atan bürokratlara da destek oluruz. Benim önceliğim şu an yol." dedi.

KAMPÜS BAŞBAKAN'DAN RET YEMİŞ

Maliye kampüs alanı ile ilgili yazışmalarda, Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazışmanın Başbakan tarafından red cevabı aldığını sözlerine ekleyen Ceylan, Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal'la görüşüp, ikinci yazıyı yazdırdıklarını ve onay yazısının geleceğini bildirdi. "Mesela maliye kampüsü, kamuoyu maliye kampüsünü biliyor da içeriğini bilmiyor. Maalesef takip edilmeyen her iş yarım kalmış. Maliye kampüsünün kışlaya taşınması ile birlikte Gazi Caddesi'nin de trafik yükü azalmış olacak." diyen Ceylan, konuşmasında şunları ifade etti;

MORALİMİZİ BOZMAYIN BİZLERE ŞEVK VERİN

"4 yıldır tapu için 4 katlı bina yapılamadı. Takip edilmeyen her iş yarım kalıyor. Kalkınma Bakanlığı bu projeye 2 yıl önce izin vermedi. Biz şimdi o işi değişik bir alternatifle çözüyoruz ve ihaleye çıkacak. Yaptığımıza destek olun, yapamadığımızdan da hesap sorun. Yeter ki bize sahip çıkın, moralimizi bozmayın, bizlere şevk verin."

Kaynak : Çorum Hakikmiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam