CHP-AK Parti koalisyon Çalışmları son kez masada

Politika 3 Ağustos 2015 11:52
Videoyu Aç CHP-AK Parti koalisyon Çalışmları son kez masada
A
a

AK Parti ile CHP heyetleri “keşif” amaçlı koalisyon görüşmelerinde bugün son kez masaya oturacak.

Heyetler, son toplantının ardından “uzlaşılan”, “uzlaşmaya yakın olan” ve “uzlaşılamayan” konuları rapor haline getirerek liderlere sunacak.

AK Parti ve CHP son kez bir araya geldi

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin beşincisi başladı.





Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları 

Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.

Heyetler ler, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un koordinesinde en son 1 Ağustos Cumartesi günü TBMM'de görüşmüş, Bakan Çelik, son toplantıyla istikşafi görüşmelerin biteceğini ve genel başkanlara karşılıklı sunum yapabilecek aşamaya gelineceğini açıklamıştı.

 

Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşme, saat 14.15'te başladı. Görüşme saat 21.40 sıralarında sona erdi.

Görüşme sonrası Haluk Koç açıklamasında şunları söyledi:

Böylesi bir görüşme düzeneği daha önce ifade edilmişti. Biz bu görüşmelerin sonucunu sayın genel başkanımıza sunuyoruz. CHP olarak bu görüşmelerde sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bundan sonrası Sayın Ahmet Davutoğlu'nun vereceği karardır. Olumsuz bir çerçeve sunmuyoruz.

Ömer Çelik şöyle konuştu:

Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.

Heyetler, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un koordinesinde en son 1 Ağustos Cumartesi günü TBMM'de görüşmüş, Bakan Çelik, son toplantıyla istikşafi görüşmelerin biteceğini ve genel başkanlara karşılıklı sunum yapabilecek aşamaya gelineceğini açıklamıştı.

 

Bu haber 354 kez okundu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam