CHP'de Cengiz, Ayaydın, Aygün, Çetin ve Sarıgül Merkez Parti'ye geçiyor mu?

Politika 26 Ocak 2015 09:10
Videoyu Aç CHP'de Cengiz, Ayaydın, Aygün, Çetin ve Sarıgül Merkez Parti'ye geçiyor mu?
A
a

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, CHP'li Ercan Cengiz, Aydın Ayaydın, Sinan Aygün, Hikmet Çetin ve Mustafa Sarıgül'ün hafta içinde çıkan 'Merkez Parti'ye geçiyorlar' iddialarını bugünkü köşesine taşıdı.

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, CHP'li Ercan Cengiz, Aydın Ayaydın, Sinan Aygün, Hikmet Çetin ve Mustafa Sarıgül'ün hafta içinde çıkan "Merkez Parti'ye geçiyorlar" iddialarını bugünkü köşesine taşıdı.

Bu söylentileri CHP Genel Başkanı Hikmet Çeti ve CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'a sorduğunu yazan Övür, cevapları ve yorumlarını paylaştı.

İşte yazının ilgili bölümü:

HİKMET ÇETİN: "ÖYLE BİR ŞEY YOK "

Durumu eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'e sordum. Cevabı hem var hem yok oldu: 

"Böyle bir şey yok ama bir milletvekili arkadaşımla yemek yerken yanından Abdurrahim Karslı da vardı. Orada konuştuk. 70 ilde örgütlendiklerini söyledi. Öyle bir partinin varlığından bile haberdar değildim. Beni pazar günü İstanbul'da yapacakları toplantıya çağırdı, kabul etmedim. Bütün olay bu..." 

AYDIN AYAYDIN: "CHP'DE KALIYORUM"

CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın cevabı da aynı doğrultudaydı: 
"Benim CHP'den istifa etmem söz konusu değil. Bu dönem aday olsam da olmasam da CHP'liyim ve CHP için çalışacağım. Seçim sürecine girilen bir dönemde yeni kurulacak bir partinin yüzde 1'den fazla oy alma şansı yok.CHP'nin ise yüzde 30 civarında oy alacağını düşünüyorum."

"BİR GİRİŞİM VAR, İSİMLERİN GÖNLÜ YOK"

Anlayacağınız bir girişim var ama adı geçen siyasi aktörlerin onayı yok. Ancak onların onayının olmaması böyle bir algı operasyonunun yürütülmesine engel değil. Partiden yapılan bir açıklama da bunu doğruluyor. Hatta projenin içinde başka isimlerin olduğu bilinçli bir biçimde yayılıyor.

Önümüzdeki mart ayında görevi sona erecek Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın partinin başına geçeceği, farklı partilerden istifa edecek milletvekillerinin katılımıyla seçimlere girileceği ve 5'inci parti olarak çıkılacağı gibi...

"HÜKÜMETİ DÜŞÜREN CİNDORUK GİBİ..."

Hedefleri de belirlenmiş durumda; CHPMHP ve Merkez Parti koalisyonu... Bir anlamda 90'larda DYP'den 47 milletvekili kopartıp hükümeti düşüren Hüsamettin Cindoruk'un Demokrat Türkiye Partisi rolüne soyunmuşlar... Ama unuttukları bir şey var; Cindoruk'un partisi ilk girdiği seçimlerde sadece yüzde 0.58 oy aldı.

"BAYKAL'A DA TEKLİF GÖTÜRMÜŞLER"

Tüm bunlara algı operasyonu veya hayal ürünü deyip geçebilirdik ama kulislerde Deniz Baykal'la ilgili söylenenleri duyunca adamların "işi ciddiye" aldıklarını düşündüm.Anlaşılan hâlâ kader seçimine giden bir Türkiye'de "toparlama kadrolar" ve siyasi mühendisliklerle bu halkın kandırılabileceğine inananlar var. Öyle olmasa, tecrübeli siyasetçi Baykal'a kamuoyunda tanınan ve cemaate yakınlığıyla bilinin bir iş adamını gönderip; "Bu partiye katıl, size de 10 kişilik bir kadro vereceğiz" teklifi götürülmezdi. Denilenlere göre bir çay içecek zaman aralığında geçen görüşmeyi Baykal'ın sert tepkisi bitirmiş; "Çayınızı içtiniz, kalkabilirsiniz..." 
Kaynak : Sabah Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam