CHP Gençlik Kolları İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe

Politika 12 Mart 2013 15:52
A
a

CHP’den İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe hediyesi

CHP Gençlik Kolları tarafından İstiklâl Marşı'nın Kabulünün 92. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma haftası nedeniyle ‘İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’ dağıtıldı.

 

CHP Gençlik Kolları yöneticileri, Gazi Caddesi'nde vatandaşlara ‘İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’ hediye etti.

 

Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Eren Ecevit, iktidarın istiklal marşı, andı ve gençliğe hitabı ortadan  kaldırmayı hedeflediğini savundu.

 

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’ın de destek verdiği etkinlikte konuşan Ecevit,  şöyle dedi; “Cumhuriyet Halk Partililer, Çorum halkı. Bugün istiklal Marşımızın Kabulünün 92. Yıldönümü. Maneviyatımızı, benliğimizi, kimliğimizi kaybettirmeye çalışanlara inat. Bugün burada CHP Çorum İl Gençlik Kolları olarak İstiklal Marşı Ve Gençliğe Hitap dağıtmak için toplandık.  Hevesimizin her kırıldığında istiklal Marşımızı ve Gençliğe Hitabımızı bir defa okumamız yeterlidir.. Nerden nereye diye devam etmek istiyorum.. Bir devrin bittiği bütün imkânsızlıklara bütün olmazlıklara rağmen kazanılan savaşlar... O gün Türklük uğruna on ikisinde on üçünde kız çocuğunun eline silah alıp onbaşı rütbesiyle alayda cephede görev aldığı şimdilerde ise Türklüğünden gurur duyacağına Türklük nedir, sen Türküm dersen o da kürdüm der diyen bir iktidar. Alman başbakanına bakıyorum biz almanız, İngilizlerin başbakanına bakıyorum biz İngiliziz. Türkiye’nin Başbakanı’na bakıyorum etnik milliyetçiliğe karşıyız. Bu nedir Allah aşkına, bu neyin korkusudur. Yeri geliyor Mevlanacı kesiliyorlar fakat Mevlana’nın Türklüğe hizmetlerinden bir haberler. Yeri geliyor Mehmet Akif’çi kesiliyorlar. İstiklal Marşı’nı Gençliğe Hitabı andımızı kaldırma çabasındalar.  Mehmet Akif’in ne kadar güçlü duygularla Türklüğe bağlı olduğundan bir haberler.”


 
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam