CHP’Lİ MENGÜ: ÖDÜL VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Güncel 23 Temmuz 2013 11:11
A
a

Ekşi Sözlükte Hz Muhammed’e yapılan hakaretlerin çok çirkin bir durum olduğunu söyleyen CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü ise, “Hz Muhammed milyonlarca insanın kalbinde yaşattığı ve milyonlarca insanın sevdiği, saydığı bir Peygamberdir. Peygamber Efendimize kimsenin hakaret etme hakkı yoktur nasıl ki Danimarka’daki karikatüre tepki gösterdiysek buna da aynı tepkiyi göste

MUHAMMET ERDOĞAN
SİNAN KAYA / ANKARA  
Milyarlarca Müslüman’ın kutsallarına hakaretlerin yapıldığı Ekşi Sözlük’e ve bunu ödüllendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki yağıyor.
Kişisel twitter hesabından Gezi provokatörlerine tepki gösterirken “Ermeni bunlar” ifadesini kullandı diye Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp’i “ırkçı” ilan ederek, hedefe koyan kartel medyasının, Ekşi Sözlük’teki hakaretleri ise ifade özgürlüğü olarak değerlendirip, seyretmesi ahlaksızlık olarak yorumlanıyor.  
RESMEN SUÇ
Ekşi Sözlük’te Allah’ın Resulü hakkında yapılan yorumları büyük bir üzüntüyle okuduğunu belirten Alperen Ocakları Genel Başkanı Av. Serkan Tüzün, “Âlemlere rahmet olarak yaratılan ve milyarlarca Müslüman’ın Peygamberi olan Hz. Muhammed’e (SAV) yapılan hakaretler ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamaz. Çünkü burada milyarlarca insanı tahrik etme ve insanların kutsallarına saldırı söz konusudur. Bunlar bir suçtur. Ekşi Sözlük aracılığıyla yapılan bu alçakça saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” dedi.
“KONU YAHUDİ OLUNCA
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ OLMUYOR”

Bazı medya organlarının ve toplumun malum kesimlerinin olayları kendi çıkarları doğrultusunda yorumladığını aktaran Tüzün, “Ermeni, Yahudi veya Rumlar hakkında küçük bir şey söylendi mi hemen faşist, ırkçı, kafatasçı etiketini yapıştırıyorlar. Peygamberimize yapılan hakaretleri ifade özgürlüğü olarak gösterenler neden Ermenilere, Yahudilere veya Rumlara küçük bir şey deyince ifade özgürlüğü kavramını unutuyorlar? Faşist, ırkçı ve kafatasçı diyerek gösterdikleri tepkiyi neden Hz. Muhammed’e hakaret edenlere göstermiyorlar?” diye konuştu.
CHP İSLAM’A
HEP SALDIRANLARA SAHİP ÇIKAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ekşi Sözlük kurucusu Sedat Kapanoğlu’na ödül vermesini de eleştiren Tüzün, “CHP, İslam’a ve Müslümanlara hakaret eden ve saldıran kişilere her zaman sahip çıkar ve arkasında durur. Hem siyasiler hem de toplum Müslümanların kutsallarına yapılan saldırılara karşı tepkisini ortaya koymalı, onlara iyi bir şey yapmış gibi ödül vermemeli” ifadelerini kullandı.  
CHP’Lİ MENGÜ:
ÖDÜL VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Ekşi Sözlükte Hz Muhammed’e yapılan hakaretlerin çok çirkin bir durum olduğunu söyleyen CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü ise, “Hz Muhammed milyonlarca insanın kalbinde yaşattığı ve milyonlarca insanın sevdiği, saydığı bir Peygamberdir. Peygamber Efendimize kimsenin hakaret etme hakkı yoktur nasıl ki Danimarka’daki karikatüre tepki gösterdiysek buna da aynı tepkiyi göstermeliyiz. Bu çirkin olay kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Kimse buna ifade özgürlüğü diyemez” şeklinde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ekşi Sözlük’e verdiği ödül hakkında ise Mengü, “Bizim siyasetçiler her önüne gelene ödül verme merakı içindedirler bu durum da kesinlikle kabul edilemez bir durumdur” dedi.
“KUTSALIMIZA SALDIRANLARA
İZİN VERMEMELİYİZ”

Türk Ocakları Genel Sekreteri Prof. Dr. Orhan Kavuncu da Peygamber Efendimize yapılan bu çirkin saldırıyı sert bir dille eleştirerek, “Bu hakaretleri aynı şekilde onlara geri iade ediyoruz. Hz. Muhammed’e kimsenin hakaret etme hakkı yoktur ve olamaz. Başka dinlere başka insanlara hakaret etmeyin, başka insanların dini değerlerine saygı gösterin diyen bir Peygambere nasıl olur da kim olur da bu şekilde alçakça hakaret edebilir. Müslümanlar olarak gereken tepkimizi ortaya koymalı ve bu kendini bilmez insanların bu şekilde Müslümanların kutsallarına saldırmalarına izin vermemeliyiz” açıklamalarında bulundu.
YAPMADIKLARINI BIRAKMADILAR
Olimpiyat 3’üncüsü, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, twitter hesabından Gezi provokatörlerine tepki göstermiş, olayın ağaç hassasiyeti değil çok başka olduğunu ifade ederken, Ermenici çevreleri işaret etmişti. O günden itibaren Gezici medyanın sürekli aleyhinde haber yaptığı Kayaalp son olarak Uluslararası Güreş Birliği’ne (FILA) şikayet edildi. Rıza Kayaalp, ceza alması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne de (IOC) şikayet edildi. Aynı medya organları, Akdeniz Oyunları’nın açılışında Türk bayrağını Kayaalp’in taşımasından da rahatsız olmuş, bunu eleştirmişlerdi.
Kaynak : www.hitittv.com/http://www.yeniakit.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam