Çiftçiye 9 milyar lira destek!

Ekonomi 7 Mart 2019 10:04
Videoyu Aç Çiftçiye 9 milyar lira destek!
A
a

Sondakika haber:Tarım ve Orman Bakanı olan Pakdemirli, çiftçilere destek ödemelerini mart ayı sonunda ödeyeceklerini söyledi.


Çiftçiye 9 milyar lira destek! Ay sonu ödenecek

Tarımsal destekleme rakamının mart ayına dair 3 milyar 716 milyon lira olduğunu Cumhurbaşkanı'nın açıkladığını belirten Pakdemirli, bu sayede 3 aylık toplam 8 milyar 777 milyon yani 9 katrilyona yakın desteğin çiftçilere mart ayı sonunda ödeneceğini söyledi. 

Çiftçiye ucuz elektrik

Çiftçilere şimdiye kadar 120 milyar lira, yani 120 katrilyon lira civarında bir ödeme yapıldığını belirten Pakdemirli, bugünkü rakamlara göre bunun 350-400 katrilyon lira olduğunu belirtti. Geçen senelerde de çiftçilere Ziraat Bankası çerçevesinde 32 milyar lira kredi hakkı da talep edildiğini söyleyen Pakdemirli, en çok üreticiye yatırım yapıldığını belirtti. Çiftçilerin bunu sonuna kadar hakettiğini söyleyen Pakdemirli diğer müjdeyi de verdi. Çiftçilerin artık elektriği yüzde 12 daha ucuza alacağını, söyledi. 

Mazotun bugünkü pompa fiyatlarına yapılabilecek bir şeyleri olmadığını söyleyen Pakdemirli, bununla ilgili şartları düzeltebilmek için hep gayret ettiklerini belirtti. 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam