Çorum, Aşgın'a sahip çıktı

ÇORUM 1 Nisan 2019 00:49
Videoyu Aç Çorum, Aşgın'a sahip çıktı
A
a

Çorumlu seçmen tercihini AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan yana kullandı. Çorum’un yeni dönem Belediye Başkanlığı görevini Dr. Halil İbrahim Aşgın’a verdi...

Çorum’da merakla beklenen yerel seçim tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre
Çorum’un yeni Belediye Başkanı AK Parti Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın oldu.

31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre Çorum’un yeni Belediye Başkanı AK Parti Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın oldu. Aşgın, mazbatasını aldıktan sonra görevi Belediye Başkanı Zeki Gül’den devralacak. AK Parti’den Çorum Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim Aşgın’ın hayatına ilişkin bilgilerde merak konusu oldu. Halil İbrahim Aşgın’ın yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları bulunuyor. Peki, Çorum’un yeni Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın kimdir?


İŞTE YENİ BAŞKANIN BİYOGRAFİSİ

Halil İbrahim Aşgın 1973 yılında Çorum/Merkez Boğacık Köyünde dünyaya geldi. Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez’de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulunda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde bitirdi. Halil İbrahim Aşgın yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesinde sosyoloji alanında tamamladı. Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Mesleki Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğünde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesinde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Belediye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti. AK Parti tarafından Çorum’da belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin yanı sıra yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam