ÇORUM'A GÜREŞ EĞİTIM MERKEZİ MÜJDESİ

ÇORUM 2 Mart 2017 08:50
Videoyu Aç ÇORUM'A GÜREŞ EĞİTIM MERKEZİ MÜJDESİ
A
a

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Çorum'a müjdeyle geldi. Başkan Külcü Bakandan Yeni bir Güreş Eğitim Merkezinin için sözünü aldı. Belediye'ye gelişinde Başkan Muzaffer Külcü tarafından karşılanan Bakan Akif Çağatay Kılıç, daha sonra makama geçerek belediyenin gençlik ve spor yatırımları hakkında brifing aldı.


Belediye olarak Çorum'u spor kenti yapmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Külcü, stadyum inşaatının devam ettiğini belirterek, "Stadyumu 30 Ağustos'ta bitirmeye çalışıyoruz. Müteahhit erkene çekmeye çalışıyor. Spor Salonu ihalesini de nisan ayı ortalarında yapmış olacağız. Salonun yanında iki tanede çim daha olacak.  Bir de Aqua Park projemiz var. Projesi bitmek üzere. 4 tane havuz olacak ikisi büyükler ikisi ise küçükler için. Çevresinde de 4 tane tenis kortu yapılacak" dedi.

Çorum Belediyesi tarafından inşa edilen Hayrettin Karaman Külliyesi'nde yer alan spor salonu ve öğrenci yurdu, Belediye Gençlik Merkezleri ve diğer spor yatırımları hakkında Bakan Kılıç'a bilgi veren Başkan Külcü, "13 branşta 2 bin sporcumuz aktif olarak belediyenin takibi ile spor yapıyor. Branş sayımızı inşallah 20'ye çıkartacağız. Şimdiye kadar 11 tane sentetik saha 6 tane basketbol sahası yaptık. Mahallelerimizde spor salonları projemiz var. Ulukavak ve Kale Mahallelerimizde 2 tanesi ise bitmek üzere. Binicilik Tesisimizin inşaatı devam ediyor. Bu da prestijli örnek bir yatırım. Bu sene bitireceğiz. Masa Tenisi Salonumuzu bitirdik. Belediyespor bünyesinde ki güreşçiler için güreş salonumuzu yaptık. Hitit Koşusu düzenledik ve farklı ülkelerden de katılım oldu. Hitit Rallisi'nin bir ayağını Çorum'da yapıyoruz. Geleneksel yağlı güreşler ve at yarışlarını her sene gerçekleştiriyoruz" şeklinde kaydetti.

Çorum'un yiğidin harman olduğu yer olduğunu ve büyük güreşçiler çıktığını kaydeden Başkan Külcü, "Mevcut Güreş Eğitim Merkezini yıkmak zorundayız. Bir arsa hazırladık. Müracaatımızı yaptık ama yatırım programına aldırmadık. Buradan Çorum'a bir hediyeniz olursa seviniriz" diyerek sözlerini tamamladı.

'TESİSLER EN ÜST DÜZEYDE KULLANILMALI'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Çorum'da büyük bir yatırım ve değişim hamlesi yapmasından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür ederek başlayan sözlerine başladı.

AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birisinin Çorum'da yaşandığını vurgulayan Bakan Kılıç,  "Çorum'da ki yatırımlarımızın toplam bedeli 105 milyon TL'dir. Stadyumda buna dahildir. Ancak devam eden ve bizim için önemli olan proje Atletizm Pistidir. 6,5 milyon liralık bir yatırımdır. 2014 yılında başlandı ve yüzde 75'i tamamlandı. Bu sene Ağustos ayında bitmiş olacak. Biraz daha erkene çekebiliriz. Temmuz başı gibi açılırsa yazı da kazanmış oluruz. Mahalle tipi sahalardan Çorum'a 10 tane yaptık bundan sonra da yapılmaya devam edecek. Bu projeyi Cumhurbaşkanımız yakından takip ediyor. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Tamamlanan Gençlik Merkezimizi bu hafta içinde hizmete açacağız. Çorum bir üniversite şehridir ve çok sayıda öğrenci var. Şuan Kredi ve Yurt Kurumunun kapasitesi 4 bin 400'dür. Devam eden yurt inşaatlarının tamamlanması ile birlikte 1500 kişilik bir kapasiteyi daha hizmete açmış olacağız. Çorum'da üniversite öğrencileri açısında barınma sorunu kalmayacak"  ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün Güreş Eğitim Merkezi talebi ile ilgili de açıklama yapan Bakan Kılıç, "Bakanlıktan uzman arkadaşlarımız gelip bir inceleme yapsınlar. Proje üzerinde bir çalışsınlar. Sadece güreş değil farklı branşlarında yararlanacağı bir tesis olsun. Oradan yürüyelim" dedi. 

Çorum'un spor tesisleri açısından güzel bir noktaya geldiğinin altını çizen Bakan Kılıç, bundan sonra da kullanımın en üst düzeye çıkması gerektiğini söyledi.

Ziyaret sonunda ise Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Bakan Kılıç'a hediye takdim etti.

Kaynak : Hakimiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam