Çorum Ak Parti'nin İL Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya Partisinden 1 yıllığına ihraç edildi

ÇORUM 21 Haziran 2017 15:04
Videoyu Aç  Çorum Ak Parti'nin İL Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya Partisinden 1 yıllığına ihraç edildi
A
a

Çorum Ak Parti'nin İL Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya Partisinden 1 yıllığına ihraç edildi.

SondakikaAK PARTİ İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI
HALİL İBRAHİM KAYA
 1 YILLIĞINA İHRAÇ EDİLDİ
İl Genel Meclisi Başkanlığını artık bağımsız olarak görevini sürdürecek? En son yapılan  Ak Parti Meclis Grubuna katılmadı. 
Halil İbrahim Kaya’nın disipline sevke edilmesi ve ihracı ile sonuçlandı. Hazırlanan rapor ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nda değerlendirilen rapor. Kurul, parti politikalarını, kurucu değerler bağlamında inceleme sonucunda aldı.

Kısa bir süre önce Kaya’nın, Ankara’da yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile yaşadığı tartışma bazı basın yayın organlarına yansımıştı. Ankara’da gerilen ortam Çorum’a taşındı.Kaya İl Genel Meclisi’nde,belediyeye karşı tavır alan açıklamasına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü sert bir dille karşılık vermişti. Bu yaşanan olayların ışığında İl Genel Meclisi Halil İbrahim Kaya’nın Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. İl Genel Meclisi başkanlığı seçimlerinde 1 oyla kazananmıştı. Halil İbrahim Kaya’nın disiplin kuruluna sevk edildi ve  Çorum Ak Parti'nin İL Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya Partisinden 1 yıllığına ihraç edildi.

Halil İbrahim Kaya İl Genel meclisinde yaptığı  
çalışmalarla kamuoyundan tepki çekmeye devam ediyor...


Yerel Basında çıkan haberlere göre;Halı saha yapılacak olan köy, Çorum-Ankara Karayolu 40. Kilometresinde bulunan Koparan Köyüne sadece 50 kişinin yaşadığı bunlardan da 22’si bayan olan köye halı saha yapılıyor.Hazırlanan bir proje ile fon desteği ile yenilenen Köyün adı da bir süre önce il genel meclisi kararı ile Yenikaradona iken Koparan olarak değiştirilmişti.Özel İdarenin imkanlarından en fazla faydalanan köylerin başında gelen Koparan köyü siyasi çevrelerce uzun süre tartışılmıştı.​
Bu gün aldığımız bilgiye göre Koparan Köyüne yapılacak olan halısaha ​kararı tekrar gözden geçirilerek iptal edildiği ifade edildi.


Daha önce yaşanan olaylar şöyle gelişmişti.

Yapılan Tartışmalar sonunda İl Genel Meclisi tarafından konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “18 Ağustos 2016 Perşembe günü Çorum basın ve yayın organlarında, Belediye Başkanlığı Basın Bürosunca yapılan açıklamada, 16 Ağustos 2016 Salı günkü İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısında yapmış olduğum konuşmada, Belediye Başkanlığının, mıcır alımında milletvekillerimizin ve valimizin pres yaparak ikna edildiği yönündeki açıklamam yanlış değerlendirilmiştir.

Halbuki bu konuşmamda İl Genel Meclis Başkanı olarak, düşük bedelle mıcır alma girişiminde, belediye başkanımızın, milletvekillerimizle, valimizle ve il başkanımızla kolektif olarak ikna edildiğini ifade etmeye çalıştık. Nitekim resmi de olsa bir kurum ya da kuruluştan maliyetine mıcır ya da başka bir ürün almak, o kurumun başındaki kişinin ikna edilmesinden geçmektedir. Açıklamam, İl Özel İdaresi ve belediye arasındaki alışverişin karşılıklı fedakarlık ölçüsünde yapıldığını belirtmek amaçlı bir konuşmadır. Açıklamam, Çoruma hizmet noktasında şehrimizin tüm dinamiklerinin kolektif çalışmasını paylaşmak amaçlı olduğu net olarak ortadadır.

Halil İbrahim Kaya :konunun başka şekilde anlaşılması ve cevabi yazı niteliğinde basında yapılan açıklama yazısının şahsımı fazlasıyla üzdüğünün kamuoyunca bilinmesini takdirlerinize arz ederim” ifadelerine yer verilmişti.





 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam