Çorum Basın Mensuplarını Zan Altında bırakan İddalarla İlgili HGYD'den Basın Açıklaması!

ÇORUM 3 Aralık 2023 20:32
Videoyu Aç Çorum Basın Mensuplarını Zan Altında bırakan İddalarla İlgili HGYD'den Basın Açıklaması!
A
a

Sondakika haber: Son günlerde gündemi meşgul eden bir olay; Çorum Belediyesi'nin kendisini basın kuruluşu olarak tanıtan bir kuruluşa haksız şekilde 100.000 TL ödeme yaptığı iddiasıyla ilgili iddia etik ve ahlaki kaygıları gündeme taşıdı.

BASIN MENSUPLARINI
ZAN ALTINDA BIRAKAN
İDDALARLA İLGİLİ
HGYD'DEN BASIN
AÇIKLAMASI !..


Son günlerde gündemi meşgul eden bir olay; Çorum Belediyesi'nin kendisini basın kuruluşu olarak tanıtan bir kuruluşa haksız şekilde 100.000 TL ödeme yaptığı iddiasıyla ilgili iddia etik ve ahlaki kaygıları gündeme taşıdı. Bu iddia, çeşitli etik sorunları beraberinde getirerek, Çorum basınına ve Çorum belediyesine olumsuz bir etki yarattı. Eğer iddialar doğruysa, rüşvet ve şantajla suçlanan kişi, basın camiasının itibarını zedeliyor ve bu kişi yada kurum basın sıfatını hak etmiyordur.

 Ancak, iddiayı ortaya atan kişi, isim vermeden tüm Çorum basınını genellemeci bir tavırla zan altında bırakmıştır, ki bu doğru bir ifade biçimi değildir. Çorum basını her zaman etik ve ahlaki değerlere bağlı kalarak görevini yerine getirmekte ve toplumun bilgi alma hakkını koruma amacını taşımaktadır. İddaların; doğruluğu yada yanlışlığı ayrı bir değerleme konusu iken tüm Çorum basınını zan altında bırakmakta bir o kadar etik olmayan bir davranıştır.

Öte yandan, iki şahıs arasında geçen iddialar sonrası diyaloglar, basın mensuplarına yakışmayan olayları beraberinde getirmiştir. Bu diyaloglar, gazetecilik etiği ve profesyonelliğine uygun olmayan bir şekilde sürdürülmüş, basın mensuplarının imajını olumsuz etkilemiştir. Bu olay, basının toplum nezdindeki güvenilirliği açısından önemli bir sınavdır. Bir an evvel iddanın taraflarının gün yüzüne çıkması ve iddia edilen nahoş ve ahlakdışı olayın adil bir şekilde çözümlenmesi gerekmektedir.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam