Çorum Belediye Başkanı Külcü Çıldırdı

ÇORUM 12 Temmuz 2016 12:28
Videoyu Aç Çorum Belediye Başkanı Külcü Çıldırdı
A
a

Başkan Külcü ;"Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı ihalesini gerçekleştirdik"dedi. Çorum Belediyesi, şehir içi trafiği rahatlatmak için yeni çılgın projelere imza atıyor

E.Şimşek/ çorum

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son yerel seçimlerde ya Arasta beni alır, yada ben Arastayı demişti.
Belirsizlik arasta halkını  çıldırtma noktasına gelmişti. Başkan  Külcü cıldırdı.  şimdi çılgın projesine imza atıyor.

Arasta’ya restorasyonu, Çöplük Çarşısı,Hamit cami, Ulu Camii, Saat Kulesi ve  etrafı açılarak, kent merkezinde tamamen yayaların kullanacağı geniş ve yeni bir şehir meydanı kazandırılacak.




Başkan Külcü sosyal medta hesabından Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan yıllardır özlemle beklediğimiz; Sağlık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve yıkımını yaptığımız Tekel Binasının olduğu alana yapılacak olan Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı ihalesini gerçekleştirdik ifadelerini kullandı.

Çorum Belediyesi  tarafından hazırlatılan Çorum’un şehir içi trafik master planını yapan Yalova Üniversitesi tarafından hazırlatılan taslak proje, Gazi Caddesi ve  Belediye Şehir İşhanı önünden ,yer altına inerek İnönü ve Farabi Caddesi’ne  geçilmesi planlanıyor. Böylece şehir merkezinin trafiğinin açılması, yayaların kullanacağı  bir meydan oluşturulması amaçlanıyor.


 

Çorum Belediyesi tarafından Valilik karşısında 11 bin 500 metrekarelik alana yaptırılacak olan
Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkının yapım işi ihalesi dün gerçekleştirildi.

ihaleeee

İhale Komisyonu Başkanı Leyla Sayın başkanlığında yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İki firmanın ise ihale saatinden sonra vermek istedikleri dosyaları kabul edilmedi. Komisyon ilk olarak dosyaları açarak evrakların mevzuata uygun olup olmadıklarını kontrol etti. Daha sonra ise Leyla Sayın firmaların tekliflerini açıkladı. 17 milyon 817 bin 947,2 TL yaklaşık maliyetle yapılan ihaleye katılan firmaların verdikleri teklifler ise şöyle:

“Tank Yapı Enerji-Oğulhan İnşaat iş ortaklığı 18 milyon TL, Mek Tek Yapı İnşaat San. ve Tic. A.Ş 19 milyon 700 bin TL,  Birtam İnşaat Taah. Tic. A.Ş 16 milyon 743 bin TL,  Dağdemir İnşaat ve Vadi Botanik İnşaat iş ortaklığı 13 milyon 444 bin TL, Tam Yapı Gayrimenkul San. ve Tic. Ltd.Şti 19 milyon 729 bin TL.”


Çorum Belediyesi, şehrin en eski parkları arasında yer alan Hürriyet Parkı’nı yenilemek için geçtiğimiz günlerde ihale yapmıştı. Belediye, ihaleyi alan firma ile yer teslim sözleşmesini imzaladı. Firma önümüzdeki birkaç gün içerisinde çalışmalarına başlayacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son 7 yılda Çorum’da yaptıkları park ve yeşil alan çalışmaları ile Çorum halkının parklardan huzur ve güven içerisinde yararlanmalarına imkan sağladıklarını belirterek şehrin en eski parkları arasında yer alan Hürriyet Parkı’nın da modern bir çehreye kavuşacağını söyledi. Hürriyet Parkı’nın mevcut haliyle Çorum’a yakışmadığını belirten Başkan Külcü, “Hürriyet Parkı, halkımızın yoğun olarak kullandığı parklardan birisi. Kısa bir süre içerisinde Hürriyet Parkı’nda başlayacak olan çalışmalar tamamlandığında şehrimiz modern bir parka daha kavuşmuş olacak.” dedi.

 



(Belediye Basın Birimi)

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam