Çorum Belediye Başkanları İstişare Toplantısında

ÇORUM 14 Eylül 2017 02:33
Videoyu Aç Çorum Belediye Başkanları İstişare Toplantısında
A
a

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve parti yöneticileri katıldı.


Belediye Başkanları İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı​ 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerel Yönetimler Proje Yarışmasında" sosyal projeler ve kent ekonomisine katkı kategorilerinde dereceye girenleri tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarışmayı partili belediyeler tarafından hayata geçirilen özgün ve orijinal çalışmaların tüm Türkiye'ye tanıtılması bakımından önemli gördüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de artık 2019 yılında dördüncü dönemine girecek olan AK Parti belediyeciliği modelinin ortaya çıktığına işaret etti.

Programa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da katıldı.  Toplantıya Çorum'dan da AK Partili Belediye Başkanları ve parti yöneticileri katıldı.
Türkiye'deki 1397 belediyeden 884'ünün AK Parti tarafından yönetiliyor olmasının, bu gerçeğin millet tarafından da teyidi anlamına geldiğini ve belediyecilikte de rakipleriyle değil, kendileriyle yarıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendimizi rakiplerimize göre ayarlamaya kalksak, yaptıklarımızın yarısına bile ulaşamayız. Aramızda işte o derece büyük bir fark var. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Milletimizin gönlünde daha fazla yer edinmek için de buna uygun bir vizyon ortaya koymamız, projeler geliştirmemiz, ekipler oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında AK Parti belediyeciliğindeki orana işaret ederek, "Bu güzel bir tablo. Ben inanıyor ve güveniyorum ki önümüzdeki seçimlerde bu tabloyu daha da zenginleştireceğiz, büyüteceğiz. Daha çok işler, gerçekleştireceğiniz büyük hedefler, Türkiye'nin geleceği için dev projeler var. Önümüzdeki 2019 seçimlerinde Türkiye'nin gelecek 10 yılına hükmedecek değişimin, dönüşümün, büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde AK Parti belediyeciliğinin değişen ve gelişen vizyonu ile yeni hamleleri gerçekleştireceğiz. Bunun için daha çok çalışacağız, akıl teri, alın teri dökeceğiz. Büyük şairin ifadesiyle, dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise, bugünkü toplantının amacının belediyenin çalışmalarını değerlendirmek olduğunu belirterek, belediye başkanlarının 2019 seçimlerine giderken çalışmalarının gözden geçirileceğine işaret etti. AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar yerel yönetimlerle ilgili yaptığı kanuni düzenlemelerin önemini vurgulayan Kaya, bir sürü hukuki düzenlemenin yapıldığını söyledi.

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam