Çorum Belediyesi - Hizmet-İş Sendikası ile Tekrar Masaya Oturuyor

ÇORUM 12 Mart 2022 17:42
Videoyu Aç Çorum Belediyesi - Hizmet-İş Sendikası ile Tekrar Masaya Oturuyor
A
a

Çorum Belediyesi yönetiminin 14 Mart 2022 Pazartesi günü Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ile tekrar görüşme yapacağı öğrenildi...



Çorum Belediyesi
ile yetkili sendika arasında 3 aya yaklaşan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine geçtiğimiz günlerde uyuşmazlık zabtı tutuldu, ancak taraflar arasında karşılıklı görüşmeler devam etti.

HAK-İŞ İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu da, geçtiğimiz hafta belediye işçilerinin ek zam talebi ile daimi kadrolu işçilerin toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce neticelendirilmesi gerektiğine dikkat çeken yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamadan birkaç gün sonra Çorum Belediyesi yönetiminin 14 Mart’ta Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ile bir görüşme yapacağı konuşuldu.

Olup biten tüm gelişmelere karşın hem yetkili sendikaya hem de belediye yönetimine en esaslı mesajı işçiler veriyor.
Özellikle Çorum Belediyesi’nde çalışan işçilerin ek zam talepleri ve 3 aya yaklaşan toplu-iş sözleşmelerinde halen olumlu bir sonuç alınamaması işçiler arasında ciddi tepkilere neden oluyor. Emekçiler negatif ilerleyen süreç nedeniyle hem temsilcileri olan yetkili sendikayı hem de idarenin tutumunu sert bir dille eleştiriyor.

Merkezi hükümet genel ekonomik dalgalanmalardan doğan hayat pahalılığına karşı işçi, memur ve emekliler ile toplumun diğer tüm dezavantajlı gruplarına hiçbir gecikme yaşatmadan tam zamanında iyileştirmeler yaparken, Çorum Belediyesi yönetiminin toplu-iş sözleşmelerini 3 aydır sonuçlandırmamasının izahı yapılamıyor.

Öte yandan Belediye işçilerinin, sözleşmelerinin gecikmesinden doğan alacaklarının geriye dönük olmasına rağmen, sürecin tıkanmasının moral ve motivasyonlarını bozduğu, sözleşmelerinin zamanında yapılacağı düşüncesiyle yaptıkları mücbir borçlanmaların kendilerini zor durumda bırakması nedeniyle belediye yönetimine tepkili oldukları öğrenildi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam