Çorum Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine ve mağdur olan vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor

ÇORUM 26 Mart 2016 08:12
Videoyu Aç Çorum Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine ve mağdur olan vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor
A
a

Geçen hafta 6 kamyon yardım malzemesini bölgeye ulaştıran Çorum Belediyesi şimdide 3 tır dolusu gıda maddesini gönderdi

Hakkari ve Yüksekova'da güvenlik güçleri ile terör mağduru vatandaşlara gönderilmek hazırlanan insanı yardım tırları dün yola çıktı. Yardım tırları için Akşemseddin Camii önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Cuma namazı sonrasında yapılan törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,  bir hafta önce 4 kamyon ve 2 tırdan oluşan hediyeleri bölgeye gönderdiklerini ifade ederek, "Hediye diyorum çünki devletimiz Doğu ve Güneydoğuda gerekli yardımları yapıyor. Bugünde aynı şekilde devletin ve milletin bekası için evlerini boşalan ve teröre karşı devletin yanında olanlar için gıda maddeleri ve özel harekat polislerimiz için leblebi 3 bin paket leblebi hazırlattık ve gönderiyoruz" dedi.

Türkiye'nin terörü alt edecek güçte olduğunu kaydeden ve halkın birlik beraberlik için hareket etmesi gerektiğini dile getiren Muzaffer Külcü,  "Türkiye'de şimdi Türk-Kürt kavgası yok.  Böyle bir oyunun oynanmakta ve Allah'a hamdolsun ki halkımız bu oyunun farkında bir ve beraber olarak bu oyunu bozacağız. Bölgede ateist bir devlet kurmak istiyorlar. HDP denen partinin Müslüman olan Kürtlerle de Türklerle de kavgası var. Onların esas hedefi düşmanları Müslümanlardır. Bunların hepsi bir oyundur tuzaktır. Milletimizde bu tuzağın farkındadır" şeklinde kaydetti.

Terör bitene kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Külcü, "100 yıl öncede aynı oyunlar oynandı. O zaman bunları Çanakkale'de deniz döktük. Bu vatanı o sünnetsizlere terketmeyin. Allah'ın izniyle bu günler geçecek güzel günler gelecek. Ama bu minarelerde ezanlar hiç susmayacak. Vatan hainlerinin de işbirlikçilerinin de en sonuncusu yok edilene kadar mücadeleye edeceğiz. Şehitlerimiz ve gazilerimizin ailelerine sabırlar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Külcü'nün konuşmasının ardından yapılan dua ile yardım tırları Hakkari'ye uğurlandı. Törene İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Zeki Gül, Turhan Candan, Ahmet Yabacıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam