Çorum Belediyesi örnek belediyecilik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.Cami ve Mescidler artık pür-i pak

ÇORUM 8 Haziran 2016 18:03
Videoyu Aç Çorum Belediyesi örnek belediyecilik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.Cami ve Mescidler artık pür-i pak
A
a

Ramazan coşkusunun hissedilmeye başlandığı son günlerde kutsal mekanların temizliği konusunda hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Ulu Cami' inde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çorum Belediyesi örnek belediyecilik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Ramazan coşkusunun hissedilmeye başlandığı son günlerde kutsal mekanların temizliği konusunda hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Ulu Cami' inde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şehir merkezinde bulunan 88 cami ve mescidin temizliğini üstlendiklerini açıklayan Başkan Külcü; “ İl merkezinde toplam 104 tane cami ve mescidimiz bulunmaktadır. Bunlardan 16 tanesi kurumlarda bulunduğu için bakım ve temizlikleri kurumlarca sağlanmakta geriye kalan 88’inin temizlik ve bakımını da belediye olarak biz üstlenmiş bulunmaktayız.” dedi.

Konuşmasına; “ Cami ve mescitlerde temizlik uygulaması, belediyemiz tarafından mayıs ayından itibaren başlamış olup, bu bir aylık süreçte de 32 camimizin temizliği yapılmıştır. İslam dininin temizliğe verdiği hassasiyetin ve önemin bilinciyle tüm ibadethanelerin temizlenerek birer gül bahçesine dönmesini temenni ediyoruz.” diye devam eden Külcü;

İslam medeniyetinin cami merkezli bir medeniyettir. Camiler Allah’ın evi, Beytullah’ın evidir. O yüzden daha hassas olmalı ve ona göre davranmalıyız. Ecdadımızın camileri yaparken etrafına çokça hamam inşaa etmelerinden de temizliğe verilen önemi idrak edebiliyoruz.” diyerek de islam dininin temizliğe verdiği öneme vurgu yaptı.

Sözlerine; “Camiler sadece namaz kılınan yerler değildir. Sahabelerin hayatlarına baktığımız zaman camiler, önemli kararların alındığı, hasbihal edildiği, görevlerin yerine getirildiği meclisler olarak da karşımıza çıkar.

Çorum Belediyesi olarak, cami ve mescitlerimize yönelik üç aşamalı bir çalışma başlattığımızdan söz edebiliriz. Birinci aşamada; cami yapımı gelir ki, belediye olarak yapmış ve yapmakta olduğumuz camilerimiz bunlara örnektir. İkinci aşamada; camilerimizin tamirat ve tadilat ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bu anlamda belediye olarak oluşturduğumuz profesyonel ekibimiz tüm camileri dolaşarak öncelikle durum tespitinde bulundular. Geçtiğimiz yıl başlatılan bu uygulama ile 23 camimizde saptanan eksiklikler giderildi, bu yıl da yaklaşık 27 camimizde tadilat çalışmaları devam etmekte ve yılsonuna bitmesi planlanmaktadır. Üçüncüsü ise bugün burada toplanmamıza vesile olan temizlik faaliyetleridir.” Diye devam eden Başkan Külcü, belediye olarak bu konuya duydukları hassasiyeti ve yapılan çalışmaların neler olduğuna yönelik ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Çorum Belediyesi tarafından oluşturulan ve 7 mescidin yapımını içeren projeye yönelik Başkan Külcü; “Yaklaşık 15 gün önce kamuoyuna duyurmuş olduğumuz ilimizin 7 önemli noktasına yapılması planlanan mescid projemizi de tekrar hatırlatmak isterim. Bizler Çorum Belediyesi olarak bu 7 mescidimizi de yapabilecek güce ve imkanlara sahibiz elhamdülillah. Ancak istiyoruz ki bir hayra vesile olalım. Bu mescitlerden herhangi birinin yapımını üstlenmek isteyen bir hayır sahibi olursa bizler vesile olalım istedik. Bugüne kadar böyle bir talepte bulunan olmadı. Belirttiğim gibi talep olmazsa biz belediye olarak yapımlarını gerçekleştireceğiz gelecek taleplere de açığız.”
Diyerek hayrı yapmak kadar vesile olmanın da ne derece önemli olduğunun altını çizdi.

Basın toplantısı İl müftüsü tarafından yapılan dua ile sonlandırıldı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam