Çorum CHP’de Genel Merkeze Ön Seçim Uyarısı!

Politika 25 Nisan 2018 13:00
Videoyu Aç Çorum CHP’de Genel Merkeze Ön Seçim Uyarısı!
A
a

Çorum CHP İl Örgütü Parti merkezinden atama yapacağı yönünde bilgilerin gelmesi üzerine CHP Çorum örgütü de harekete geçti.Çorum İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve 13 ilçe başkanının imzalarının yer aldığı bir dilekçe ile 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi için parti genel merkezine çağrıda bulunuldu.

Başta Parti Meclisi olmak üzere seçimlerden sorumlu tüm teşkilatlara gönderilen yazıda, Çorum’da ön seçimin sağlıklı bir şekilde yapılması için hiçbir engel ve zaman sorunun bulunmadığı, seçimlerden daha başarılı çıkabilmek içinde ön seçimin şart olduğu vurgulandı.

AİDATI ÖDEYENLER OY KULLANABİLİR

Eğer bu taslak esas alınırsa CHP’de üyeler “üye” ve “destekçi üye” olarak ikiye ayrılacak. Üye tanımı “parti çalışmalarına aktif olarak katılan ve düzenli aidat ödeyen” ifadesi ile yapılırken aidatını düzenli ödemeyenler ‘destekçi üye’ olarak adlandırılacak. Ayrıca en önemli noktası ise parti seçimlerinde destekçi üyelere oy hakkı verilmezken aidatını düzenli ödeyenler parti seçimlerinde oy hakkını kullanabilecek.

çorum chp ön seçim ile ilgili görsel sonucu

İLLERİN VEKİL SAYISINA GÖRE SEÇİM KRİTERİ!

CHP’de bir diğer değiştirilecek önemli madde ise milletvekili adaylarının ön seçim ile belirlenmesine yönelik. Tüzükte yer alan maddeden geri adım atılmadı ama tüzüğe kritik bir ifade eklendi. Genel merkez yönetimi milletvekili adaylarının en fazla yüzde 15’ini ön seçim olmaksızın belirleyebiliyor. Ancak yüzde 10’un altında oy alınan bölgelerin adayları, bu yüzde 15’e dahil edilmeden merkezden belirlenebiliyor. Taslak tüzükte buna “bir milletvekili çıkarılan iller” ifadesi de eklendi. Bu durumda genel merkez yönetimi, bir milletvekili olan ilin adayını ön seçim yapmadan belirleyebilecek. CHP’nin bir milletvekili çıkardığı iller ile yüzde 10’dan az oy aldığı iller toplandığında sayı yaklaşık 60 civarında. Bu da ön seçimin geriye kalan yaklaşık 20 ilde uygulanabileceği anlamına geliyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam